skip to Main Content

Visoko Opcina

 

Općina Visoko u tekućoj godini prema programu kapitalnih ulaganja ulaže 1.500.000 KM u projekte vezane za cestovnu i kanalizacionu infrastrukturu, te javnu rasvjetu.

U proteklom periodu realiziran je veliki broj infrastrukturnih projekata višemilionske vrijednosti, u koje su uložena sredstva iz budžeta Općine Visoko, ali i drugih nivoa vlasti, te iz donatorskih fondova.

U 2016. godini se nastavlja trend investiranja, te pozicioniranja Visokog u jednu od najuspješnijih općina u BiH.

«Nastavljamo trend investiranja u Općni Visoko sa ciljem rješavanja problema građana sa kojima se susreću. Fokus je na daljoj izgradnji cestovne i kanalizacione infrastrukture koja će omogućiti viši kvalitet života i rada u Visokom. Uz ove investicije koje su dobile podršku većine u Općinskom Vijeću, pokretanjem procedura na putu smo da trajno riješimo i probleme vodosnabdijevanja na teritoriji cijele općine, što će značiti i okončanje jednog od naših strateških ciljeva kreiranja infrastrukturnih preduvjeta za razvoj Općine Visoko», izjavila je načelnica Općine Visoko Amra Babić.

Za cestovnu infrastrukturu će biti izdvojeno 1.410.000,00 KM, među kojima su: projekat izgradnje pješačkog mosta na rijeci Bosni (Luke-Ozrakovići), asfaltiranje saobraćajnice i parkinga u naselju Prijeko, Rekonstrukcija lokalnog puta u naselju Slatina – Kalići, Rekonstrukcija lokalnog puta Šošnje – Dolovi,  Rekonstrukcija mosta na Lješevačkom potoku u naselju Monjare, Rekonstrukcija lokalnog puta u naselju Kula Banjer, Rekonstrukcija lokalnog puta Gornja – Donja Seoča – nastavak, Rekonstrukcija lokalnog puta u naselju Kovačići, Rekonstrukcija lokalnog puta Veruša, Rekonstrukcija lokalnog puta Čifluk – Slatina, Asfaltiranje lokalnog puta – zaseok Grab, Asfaltiranje lokalnog puta u naselju Bulčići, Rekonstrukcija lokalnog puta u naselju Oštrac, Rekonstrukcija lokalnog puta Donji – Gornji Stuparići, Asfaltiranje puta u naselju Prhovo, Rekonstrukcija lokalnog puta Mulići – Porječani, Rekonstrukcija trga Džemala Bijedića,  Rekonstrukcija lokalnog puta Upovac – Dolovi, Rekonstrukcija lokalnog puta u naselju Čekrekčije, Rekonstrukcija lokalnog puta Krč – Bradve, Rekonstrukcija lokalnog puta Goruša – Podvinci, Rekonstrukcija lokalnog puta Tramošnjik – Ulukovac.

Ostali projekti: Izgradnja kanalizacione mreže u naselju Vratnica, Izgradnja kanalizacione mreže u naselju Zimča, Nastavak radova na izgradnji javne rasvjete u naselju Čekrekčije – RP 445 – ŽCP, Izgradnja rasvjete u MZ Topuzovo Polje, Izgradnja javne rasvjete u naselju Smršnica.

Nosilac aktivnosti na realizaciji ovog Programa kapitalnih ulaganja u infrastrukturu je Općina Visoko, Služba za finansije, privredu i lokalni ekonomski razvoj.

Back To Top