skip to Main Content

Opcina Centar

 

Predstavnici Općine Centar Sarajevo juče su potpisali ugovore o dodjeli plastenika sa osam poljoprivrednika s područja te općine koji su ispunili uslove iz javnog poziva.

Predsjednik općinske Komisije za dodjelu plastenika Velija Katica pojasnio je da s osam potpisnika ugovora ukupan broj osoba kojima su u ovoj godini dodijeljeni plastenici iznosi 19, za šta je iz budžeta Općine izdvojeno 35.000 KM.

Dodao je da je glavi uslov za dodjelu plastenika bio  da su aplikanti  stanovnici općine Centar koji posjeduju ili su zakonski korisnici poljoprivrednog zemljišta pogodnog za plasteničku proizvodnju, a prednost su imali oni koji su u lošijoj socijalnoj situaciji,  te pripadnici boračke populacije.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić rekao je da će Općina nastaviti s praksom dodjele plastenika, kao i da će nastojati formirati kreditno-garantne fondove iz kojih bi općinska sredstva davali poljoprivrednicima pod posebnim uslovima i bez kamata.

Od sutra treba da počne montaža plastenika s dodatnom opremom za održavanje optimalnih uslova kao što su temperatura, svjetlost i slično, a koje su dobili: Bilal Podbičanin, Jusuf Dorić, Osman Kadrović, Alija Kutinčić, Naza Orić, Aida Omeragić, Vahid Avdić i Arman Galičić.

Javni poziv za dodjelu plastenika raspisan je 18. februara 2016. i bio je otvoren 20 dana.

 

 

Izvor:FENA

Back To Top