skip to Main Content

Opcina Centar

 

Općina Centar Sarajevo je u ovogodišnjem budžetu osigurala 35.000 KM za nabavku plastenika, površine 50 kvadratnih metara, s dodatnom opremom, koje dodjeljuje zainteresiranim poljoprivrednicima – socijalno ugroženim pripadnicima boračke i izbjegličke populacije koji imaju prebivalište na području općine Centar.

U maju 2016. plastenike je dobilo 11 domaćinstava s područja centralne sarajevske općine, za što je utrošeno prvobitno planiranih 20.000 KM, a kako bi donaciju dobio još veći broj osoba koje se žele baviti tom proizvodnjom, Općinsko vijeće Centar je na sjednici održanoj 12. maja 2016. usvojilo izmjene i dopune ovogodišnjeg budžeta i odobrilo još 15.000 KM za nabavku, transport i postavljanje plastenika za još osam domaćinstava koja su se prijavila na javni poziv i koja su ispunjavala propisane kriterije, ali zbog nedovoljno sredstava nisu u prvom krugu dobila donaciju.

Ovih dana će početi montaža plastenika sa dodatnom opremom za održavanje optimalnih uvjeta kao što su temperatura, svjetlost i slično, za bavljenje plasteničkom proizvodnjom, a koje će dobiti: Bilal Podbičanin, Jusuf Dorić, Osman Kadrović, Alija Kutinčić, Naza Orić, Aida Omeragić, Vahid Avdić i Arman Galičić, i sa njima će naredne sedmice biti potpisani ugovori.

Inače, javni poziv za dodjelu plastenika raspisan je 18. februara 2016. i bio je otvoren 20 dana, a pravo učešća u ovom projektu imali su stanovnici općine Centar koji posjeduju ili su zakonski korisnici poljoprivrednog zemljišta pogodnog za plasteničku proizvodnju, saopćeno je iz Općine Centar.

 

 

Izvor:FENA

Back To Top