skip to Main Content

Zgrada Ferk

 

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK juče je održala 11. redovitu sjednicu u ovoj godini na kojoj su donesena rješenja kojima se podnositeljima zahtjeva SP ĆOŠKOVIĆ d.o.o. iz Domaljevca, ECO-KW d.o.o. Kiseljak i Proizvodnja električne energije SE ELEKTRONIK, vl. Nezir Prnjavorac, izdaju dozvole za rad za proizvodnju električne energije.

Osim toga, dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE izdaje se podnositelju zahtjeva UMEL-DALEKOVODMONTAŽA d.o.o. iz Tuzle, priopćeno je iz FERK-a.

Podnositelju zahtjeva PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o. iz Sarajeva izdana je dozvola za opskrbu električnom energijom – dozvola II. reda.

Iz sektora naftnog gospodarstva podnositeljima zahtjeva ENERGOPETROL d.d. Sarajevo, HOLDINA d.o.o. Sarajevo, PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o. iz Sarajeva, KONZUM d.o.o. Sarajevo, SLIŠKO d.o.o. Žepče, G-Petrol d.o.o. Sarajevo, ZOVKO AUTO“ d.o.o. Žepče i PAŽIN d.o.o. Stolac izdane su dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om.

Dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a izdane su podnositeljima zahtjeva: HOLDINA d.o.o. Sarajevo, BINVEST d.o.o. Posušje, HIFA-OIL d.o.o. Tešanj, G-Petrol d.o.o. Sarajevo i HIFA-PETROL d.o.o. Sarajevo.

Za djelatnost transporta naftnih derivata cestovnim prometom izdane su dozvole za podnositelje zahtjeva: HOLDINA d.o.o. Sarajevo, HIFA-PETROL d.o.o. Sarajevo, ZOVKO AUTO d.o.o. Žepče i PAŽIN d.o.o. Stolac, dok je podnositelju zahtjeva HIFA-PETROL d.o.o. Sarajevo izdana dozvola za trgovanje LPG-om.

U postupak opće rasprave prikupljanjem pisanih komentara uputit će se Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnositelja zahtjeva GRANITEX d.o.o. Čapljina. Rok za dostavu komentara na nacrt dozvole je do 24.6.2016. godine do 12 sati.

Zainteresirana javnost će imati priliku sudjelovati u općim javnim raspravama dostavljanjem pisanih komentara na nacrte dozvola (licencija) za obavljanje energetskih djelatnosti iz sektora naftnog gospodarstva, i to u općim raspravama za dvije za izdavanje dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om, jedan nacrt za transport naftnih derivata cestovnim prometom, i dva nacrta dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om.

Tekstovi nacrta dozvola mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili preuzeti na web stranici FERK-a.

Na redovitoj sjednici usvojena je obavijest za javnost o kompletnosti podnesenih zahtjeva podnositelja: ELWORK d.o.o. Tuzla i SJAJ Maglaj, d.o.o.. Pisani komentari i zahtjevi za stjecanje statusa umješača podnose se do 23.6.2016. godine do 10 sati, na adresu FERK-a, navodi se u priopćenju.

Back To Top