skip to Main Content

Judges Hammer

 

Članovi Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) su na sjednici, razmatrali, među  ostalim, Godišnji izvještaj o radu Federalnog tužiteljstva koji je podnio glavni federalni tužitelj Zdravko Knežević, o čemu će se Vijeće naknadno izjasniti.

Kako je Feni kazala glasnogovornica VSTV-a BiH Marjana Popović, Vijeće je u dosadašnjem toku zasjedanja primilo k’znanju Informaciju o transformaciji budžetske podrške Evropske unije za procesuiranje ratnih zločin u grant, kao i informaciju u vezi s Varšavskom konvencijom.

Potonja informacija se odnosi na procjenu Konferencije strana potpisnica Konvencije Vijeća Evrope o pranju, traženju, privremenom i trajnom oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalom i finansiranju terorizma (CETS br. 198).

Istovremeno, razmatrana je i Informacija o provedbi mjera za realizaciju prioriteta iz Izvještaja Evropske komisije za BiH.

Na dnevnom redu sjednice VSTV-a su analiza u vezi s ocjenjivanjem nositelja pravosudnih funkcija, te pitanja koja se tiču imenovanja i produženja mandata.

 

Izvor:FENA

Back To Top