skip to Main Content

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo odabrala je dvadeset učesnika jedinstvenog programa ljetne prakse, Coke Summership 2016. Program studentima pruža priliku za stjecanje praktičnog radnog iskustva i uspješnu pripremu poslovne karijere kroz rad s mentorima, edukaciju, treninge i upoznavanje s poslovanjem Coca-Colinog sistema. Učenje kroz rad i edukacija za odabrane kandidate počinje 12. jula u svim odjelima  i podružnicama  Coca-Cole HBC B-H Sarajevo. Spisak sa imenima 20  učesnika Coke Summership 2016 programa će biti objavljen sutra, 25. juna na internet stranici programa www.cokesummership.ba.

Pod sloganom „Radost, entuzijazam, učenje i timski rad“, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo u aprilu je pokrenula program studentskih ljetnih praksi Coke Summership 2016 za Bosnu i Hercegovinu. U protekla dva mjeseca pregledano je više od 900 prijava, 60 kandidata je prošlo zahtjevan proces  procjene, a učesnici Coke Summershipa je najboljih dvadeset.

„Reakcije odabranih učesnika i nestrpljenje naših kolega koji su dobili zadatke mentora, pokazuju nam da je ovo projekat koji će podjednako stimulativno djelovati kako na studente koji će učestvovati u Coke Summership programu, tako i na zaposlene koji treba da im prenesu svoja znanja, iskustva i najbolje prakse. Zadovoljstvo nam je što je proces procjene pokazao da u BiH imamo mnogo kvalitetnih i talentovanih mladih ljudi. Drago nam je da će najbolji među njima dobiti priliku za praktičnu nadgradnju znanja stečenih na fakultetu i stjecanje vještina koje poslodavci traže i koje će im pomoći da se lakše zaposle”, naglasio je Faruk Kovač, voditelj  Coke Summership programa.

Upravljanje projektima, vještine prezentiranja, liderske sposobnosti, poslovna komunikacija i efikasno upravljanje vremenom, te prodaja i marketing samo su neke od oblasti u kojima će se polaznici programa Coke Summership imati priliku usavršavati kroz praksu i radionice koje će voditi Coca-Colini stručnjaci te eminentni predstavnici poslovne zajednice u zemlji.

Program Coke Summership realizuje se u periodu od 12. jula do 20. augusta ove godine. Tokom šestosedmičnog programa studenti će stjecati iskustvo radeći tri dana sedmično na projektima i radnim zadacima s mentorima i provodeći dva dana na predavanjima i radionicama. Putem ovog programa Coca-Cola HBC B-H Sarajevo nastavlja na praktične i primjenjive načine mladima pružati priliku za stjecanje poslovnih  znanja i novih  iskustava.

Kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo realizuje Coke Summership program pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova BiH i Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, te uz podršku univerziteta u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i Tuzli, studentskih organizacija AIESEC, IASTE, EESTEC i EYP (Evropskog parlamenta mladih) te portala posao.ba.

Back To Top