skip to Main Content

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH obavještava građane Bosne i Hercegovine koji žive u Kraljevini Danskoj da od 1. travnja 2016.godine, mogu izvršiti zamjenu važeće bh. vozačke dozvole „B“ kategorije za odgovarajuću dansku vozačku dozvolu, bez obveze podnositelja  zahtjeva za polaganje kontrolnog vozačkog ispita.

Podnositelj zahtjeva za zamjenu bh. vozačke dozvole za odgovarajuću dansku vozačku dozvolu, osim važeće bh. vozačke dozvole, dužan je dostaviti izjavu pod kaznenom i materijalnom odgovornošću da je posjedovao i koristio pravo upravljanja motornim vozilom kategorije „B“ u zadnje dvije godine.  Također, dužan je dostaviti i izjavu pod kaznenom i materijalnom odgovornošću da mu nije bilo oduzeto pravo upravljanja motornim vozilom u zadnjih pet godina, odnosno da mu nije bilo ograničeno pravo upravljanja motornim vozilom ili dozvoljeno pod posebnim uvjetima.

Napominjemo da su aktivnosti vođene zajednički od strane Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Ambasade Bosne i Hercegovine u Kraljevini Danskoj, navodi se u saopštenju ovog ministrstva.

Back To Top