skip to Main Content

Raiffeisen banka je već deset godina dio Diplomatskog zimskog bazara, projekta čija je svrha prikupljanje novca za pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Na ovogodišnjem Bazaru koji je održan u decembru prošle godine prikupljena su značajna novčana sredstva, koja bi trebala olakšati rad udruženja kojima su donirana. Ovo je izjavila Mirha Hasanbegović, članica Uprave Raiffeisen banke, ističući da Banka, prateći prinicipe svoje strategije održivosti, podržava projekte humanitarnog karaktera, usmjerene na pomoć djeci, osobama pod starateljstvom, te osobama sa posebnim potrebama.Od prodaje proizvoda i rukotvorina na Bazaru prikupljena sredstva u iznosu većem od 90.000 KM, a ukupan iznos doniran u humanitarne svrhe.

Organizatori Diplomatskog zimskog bazara su na jučerašnjoj konferenciji za medije objavili da su sredstva prikupljena na Bazaru donirana za sljedeća četiri udruženja: The Christine Witcutt – centar za pomoć djeci sa posebnim potrebama, Sarajevo, The Franciscan International Student Centre – pomoć osobama sa posebnim potrebama, zatim Våra Barn – pomoć djeci bez roditelja, Mostar, te Downsy i Mi in Banja Luka – pomoć djeci sa Downovim sindromom.

Diplomatski zimski bazar je događaj koji organizuju članovi diplomatske zajednice u BiH, a na prošlogodišnjem Bazaru izlagalo je više od 38 zemalja svijeta. Svake godine, pored finansijske podrške, Raiffeisen banka ima i svoj Rafa Žirafa kutak za različite dječije aktivnosti i društvene igre, te uposlenici Banke aktivno učestvuju u interakciji sa djecom kroz mini takmičenje za djecu iz crtanja, bojenja i male košarke.

(Poslovne novine)

Back To Top