skip to Main Content

Dalibor Cubela

Grupa UniCredit imenovala je Ivana Vlahu, koji trenutno obnaša funkciju direktora UniCredit Bank na funkciju direktora Maloprodaje UniCredita za Centralnu i Istočnu Europu.

Ivan Vlaho

Ivan Vlaho

UniCredit Bank je pod vodstvom Ivana Vlahe ostvarila izvanredne poslovne rezultate i učvrstila vodeću poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući svojim izuzetnim liderskim vještinama, sveobuhvatnom stručnom znanju i iskustvu, te poznavanju financijskog tržišta, Vlaho će dati poseban doprinos poslovanju UniCredita u regiji Centralne i Istočne Europe, kaže se u saopćenju koje je pristiglo iz UniCredit Bank.

Poziciju direktora UniCredit Bank preuzet će Dalibor Ćubela, dok je za direktora UniCredit Bank Banja Luka imenovan Gordan Pehar. Nova imenovanja stupaju na snagu od 01.08.2016. godine.

Dalibor Ćubela pridružio se timu UniCredita 2001. godine kao direktor Marketinga UniCredit Zagrebačke banke. Za vrijeme rada u UniCreditu stekao je ekspertizu u područjima komercijalne podrške proizvodima Korporativnog bankarstva, poslovanja sa srednjim poduzećima, te upravljanja rizicima. Od 2009. godine obavljao je funkciju člana Uprave i izvršnog direktora za Upravljanje rizicima UniCredit Bank, a 2013. godine imenovan je za direktora UniCredit Bank Banja Luka.

Gordan Pehar

Gordan Pehar

Istovremeno, Gordan Pehar, dosadašnji član Uprave i izvršni direktor za Upravljanje financijama UniCredit Bank,  preuzet  će poziciju direktora UniCredit Bank Banja Luka.

Gordan Pehar je karijeru u UniCreditu započeo 2002. godine. Funkciju direktora Planiranja i kontrolinga preuzeo je 2008. godine, a od 2009. godine obavljao je funkciju člana Uprave i izvršnog direktora za Upravljanje financijama UniCredit Bank. Tokom 2013. godine, bio je zadužen i za Upravljanje rizicima.

Slaven Rukavina

Slaven Rukavina

Upravi UniCredit Bank pridružit će se i Slaven Rukavina, koji će preuzeti funkciju izvršnog direktora za Maloprodaju UniCredit Bank.

Slaven Rukavina će na poziciju izvršnog direktora za Maloprodaju UniCredit Bank preći sa dosadašnje pozicije izvršnog direktora za Maloprodaju UniCredit Bank Banja Luka. Rukavina se pridružio UniCreditu 2001. godine. Tokom dvanaest godina rada u Zagrebačkoj banci i obavljanja rukovodećih funkcija stekao je značajno bankarsko iskustvo na polju Maloprodaje. Dužnost izvršnog direktora za Maloprodaju i člana Uprave UniCredit Bank Banja Luka preuzeo je 2012. godine.

Back To Top