skip to Main Content

Bevanda – Snel 0604

 

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je juče u Sarajevu s izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Mennom Snelom o prethodnim, ali i budućem aranžmanu s ovom financijskom institucijom i provođenju započetih reformi.

Izvršni direktor Snel doputovao je u Bosnu i Hercegovinu na poziva ministra Bevande, koji je ujedno i guverner BiH u MMF-u.

Sugovornici su se složili da je vidan reformski napredak u BIH od njihovog posljednjeg susreta u Limi na Godišnjem sastanku odbora guvernear MMF-a i Svjetske banke koji je održan u listopadu prošle godine.

Ministar Bevanda naglasio je da su u tijeku razgovori s Misijom MMF-a o nastavku suradnje sa BiH, koja bi se ovog puta realizirala kroz prošireni program MMF-a što podrazumijeva ozbiljnije i dugotrajnije reforme u više oblasti.

Prema ocjeni ministra Bevande suradnja s MMF-om kroz prethodne stand by aranžmane  dala je određene rezultate u provođenju reformi ali je bilo nužno  odlučnije ispunjavati uvjete dogovorene u Pismu namjere.

Tijekom razgovora o novom programu s MMF-om naglašeno je da su intenzivirane aktivnosti na usuglašavanju Pisma namjere, a vode se i razgovori o povećanju kvota što bi imalo višestruki značaj za BiH.

Na sastanku je istaknuto da je podnošenjem aplikacije BiH za kandidatski status u EU i provedba akcionog plana Reformske agende dobra prilika da se nastavi i suradnja s MMF-om na provedbi započetih reformi.

Back To Top