skip to Main Content

Nova Tehnologija Za Kvalitetnije Proizvode (6)

Nova tehnologija za kvalitetnije proizvode (5)Mesna industrija Brajlović pustila je u pogon najsavremeniju tehnologiju za sušenje trajnih fermentiranih artikala u kojoj se sušenje odvija kroz hladno dimljenje i zrenje u komorama s potpuno kontroliranim uslovima, a ukupna vrijednost investicije iznosila je oko 700.000 KM.

Tim povodom, ova kompanija juče je organizirala konferenciju za novinare i obilazak proizvodnih pogona, gdje su se predstavnici medija još jednom uvjerili u tehnološku opremljenost pogona u kojima se proizvodnja obavlja prema najstrožijim evropskim standardima.

Samir Brajlović„Mesna industrija Brajlović je bh. lider u proizvodnji i prodaji trajnih suhomesnatih artikala. Uvođenjem savremene tehnologije sušenja dodatno ćemo osnažiti tu poziciju. Prednosti hladnog dimljenja i zrenja u odnosu na tradicionalno sušenje ogledaju se, prije svega, u poboljšanju kvalitete proizvoda, standardizaciji kvalitete, isključivanju vanjskih faktora, odnosno vlage i temperature kao ključnih elemenata u proizvodnji trajnih fermentiranih kobasica,  kontroliranom dimljenju, te standardizaciji procenata kaliranja proizvoda. Ovi artikli će se pakovati u FLOW PAK ambalažu s kontroliranom atmosferom i na tržište plasirati u novom i prepoznatljivom zelenom dizajnu. Čvrsto vjerujemo da ćemo implementacijom nove tehnologije u narednom periodu povećati i plasman proizvoda, što će svakako doprinijeti i novim zapošljavanjima, naglasio je Samir Brajlović, šef marketinga i HACCP expert Mesne industrije Brajlović.

Kvalitet proizvoda Mesne industrije Brajlović potvrđen je implementiranim standardima HACCP, HALAL i ISO , koji su  poslužili kao „ulaznice“ za tržišta Makedonije, Srbije, Kosova  i  Crne Gore.

Hamid Brajlovic„Preko firme ‘Brajlović Austrija’, sa sjedištem u Beču, koja je odnedavno u vlasništvu kompanije ‘Adriatic Group’, Brajlović artikli su već 9 godina prisutni i u zemljama Evropske unije. Sve ovo dovoljno govori o poslovnoj filozofiji menadžmenta kompanije i, naravno, kvaliteti naših proizvoda. Inače, ponosno ističem porodičnu tradiciju bavljenja mesarstvom koja traje od 1945. godine“, istakao je Hamid Brajlović, vlasnik i generalni menadžer kompanije.

Back To Top