skip to Main Content

Okrugli Sto 2

Sektor za edukaciju Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i Switzerland Global Enterprise (SIPPO), organizirali su seminar „Fit to Fair“ s ciljem pripreme bh. kompanija za sastanke sa potencijalnim partnerima u okviru poslovne posjete sajmu „FruitLogistica 2016“, koji će se održati od 03. do 05. 02. 2016. godine u Berlinu.

Poslovnu posjetu sajmu organizira Vanjskotrgovinska komora BiH, u suradnji sa Switzerland Global Enterprise (SIPPO) i projektom „Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma“ kojeg implementira UNDP. Cilj posjete je da kompanije iz Bosne i Hercegovine pronađu nove kupce i informišu se o tržišnim trendovima u sektoru.

U privrednoj delegaciji Bosne i Hercegovine koja će posjetiti sajam FruitLogistica, pored predstavnika organizatora, bit će predstavnici kompanija: Jaffa Komerc (Mostar) , PZ Uvac-Rudo p.o. (Rudo) , ESOF d.o.o. (Donji Vakuf) , Starnet d.o.o. (Bugojno) , Eko Bel (Laktaši) , Mushrooms trade (Laktaši) , ZZ Brka Brčko (Brčko), Opšta zadruga BIOS p.o. (Visoko) , PZ PMG-VIP (Gradačac) i ZZ Gračanka (Gračanica).

Tokom boravka u Berlinu, bh. kompanije će imati priliku učestvovati u posjeti veletržnici u Berlinu koju organizira Switzerland Global Enterprise (SIPPO) za izlagače na sajmu i posjetioce sajma FruitLogistica 2016.

Pored navedenih aktivnosti, za vrijeme održavanja sajma, bh. kompanije će posjetiti i sajamsku halu u kojoj se izlaže oprema za pakiranje i etiketiranje voća i povrća (Fresh Conex), posjetiti ostale potencijalne kupce i pokušati dogovoriti nove i konkretne poslove sa inozemnim izlagačima.

Sajam „FruitLogistica“ je vodeći međunarodni događaj kada je riječ o tržištu svježeg voća i povrća. Ovaj sajam omogućava upoznavanje sa najnovijim dostignućima svjetskih proizvođača i distributera voća i povrća iz oblasti pripreme i plasmana proizvoda na tržište, uključujući pakovanje, sortiranje, transport, logistiku, skladištenje, reciklažu, kontrolu kvaliteta, marketing itd.

(Izvor: Vanjskotrgovinska komora BiH)

Back To Top