skip to Main Content

Jusko

 

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko primio je juče u posjetu ambasadora Republike Turske u BiH Cihada Erginaya.

Ministar Jusko upoznao je ambasadora Erginaya o aktivnostima i prioritetima Ministarstva, gradnji mosta preko Save u Svilaju na Koridoru Vc, nastavku izgradnje autoputa kroz BiH, procesu digitalizacije…

Posebno je istakao ubrzani rad na dovršenju trasportne strategije BiH, izuzetno važnog dokumenta koji bi trebao biti usvojen prije Samita zemalja zapadnog Balkana u Parizu, 4. jula.

Ministar je naglasio da se sa usvojenom trasportnom strategijom BiH otvaraju vrata evropskih fondova za finansiranje velikih infrastrukturnih prometnih projekata.

Ambasador  Erginay čestitao je ministru na preuzetoj dužnosti i poželio mu uspjeh u realizaciji projekata koje vodi Ministarstvo. On je u ime Turske ponudio svaku vrstu stručne i konsultantske pomoći na projektima koji su u nadležnosti Ministarstva komunikacija i prometa.

Također, turski ambasador je izrazio zainteresovanost turskih kompanija za ulaganja u BiH, a posebno je naglasio želju Turkish Airlinesa da investira u gradnju novog aerodroma u Sarajevu i otvaranje avionskih linija prema Mostaru, ali i drugim destinacijama u BiH, Tuzli i Banjoj Luci, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Back To Top