skip to Main Content

BBI Zaposlenici Sa Tuncay Dinçom, Generalnim Direktorom Borsa İstanbul

Bosna Bank International (BBI) u svojim strateškim planovima posebnu pažnju posvećuje obrazovanju i stručnom usavršavanju zaposlenika. Intenzivno profesionalno usavršavanje provodi se kroz interne seminare i eksterne –on the job treninge. Slijedom Memoranduma o međusobnoj razmijeni iskustava između BBI banke i Istanbulske berze (Borsa İstanbul) 16 zaposlenika BBI narednu godinu dana provešće u učenju i radu na eminentnim institucijama u Turskoj. Programom je previđeno da četiri grupe po četiri zaposlenika provedu po tri mjeseca na Istanbulskoj berzi.

“Saradnja između naših institucija će ojačati veze između naših tržišta. Vjerujemo da će ovaj sveobuhvatni program otvoriti vrata za dugoročnu saradnju,” izjavio je Tuncay Dinç, prvi čovjek Istanbulske berze.

Direktor BBI banke Amer Bukvić, izrazio je zadovoljstvo ovom saradnjom naglasivši da edukacija BBI kadrova na Borsa İstanbul predstavlja svojevrsni prestiž.

„Sticanje znanja na Istanbulskoj berzi, koja je jedna od 10 najvećih u Evropi, značajno je iskustvo za BBI zaposlenike. Prioritet BBI banke je edukacija kadrova i ulaganje u ljude. Naše strateško opredjeljenje je ulaganje u ljudske resurse, jer je čovjek temelj svake organizacije i društva. Kroz ovakve i slične projekte mi gradimo infrastrukturu za ekonomiju BiH. U sklopu ovog projekta predviđena je i saradnja sa drugim finansijskim institucijama iz Turske. Inače, BBI banka je jedna od malobrojnih institucija u BiH kroz koju zaposlenici imaju mogućnost nastavka karijere na međunarodnom tržištu rada u svjetskim ekonomskim centrima kako bi nakon određenog vremena ta znanja prenijeli i u BiH. Obrazovanje BBI zaposlenika na prestižnim finansijskim institucijama doprinijet će razvoju vrhunske usluge za naše klijente“, izjavio je Bukvić.

Back To Top