skip to Main Content

Ambasador Grčke u BiH NJ.E. Karolos Gadis razgovarao je sa direktorom Agencije FIPA Gordanom Milinićem o posjeti visoke delegacije Vlade Grčke Bosni i Hercegovini 16. marta 2016. godine, u okviru koje će biti održan Poslovni forum BiH-Grčka na kojem će učestvovati 29 kompanija iz Grčke zainteresovanih za ulaganja i ekonomsku saradnju sa bh. privrednicima.
Grčke firme su zainteresovane za projekte iz oblasti turizma, građevinske industrije, energetske infrastrukture i upravljanje vodama. Takođe postoji interes i za otvaranje filijale jedne od grčkih banaka u BiH koja bi bila na usluzi i finansijski podržavala grčke investicije u BiH.
Sa grčke strane postoji i interes za uspostavljanja avio-linije između BiH i Grčke što bi doprinijelo značajnijoj saradnji u oblasti turizma i povećalo ekonomsku saradnju između dvije zemlje.
Agencija FIPA će u narednom periodu voditi intenzivne razgovore i pripreme sa Ambasadom Grčke oko pripreme adekvatnih projekata za koje je iskazan interes, a koji će biti predstavljeni na forumu.
FIPA će takođe biti na raspolagnju svim grčkim investitorima od implementacije investicija do okončanja investicionih projekata, kaže se u saopćenju ove agencije.

Back To Top