skip to Main Content

Feroelektro Sarajevo

 

Petnaesta vanredna skupština dioničara “Feroelektro” Sarajevo održana je u Sarajevu, a tom prilikom imenovan je novi saziv Nadzornog odbora te firme.

Osamnaest mjeseci nakon presude Kantonalnog suda o raskidu kupoprodajnog ugovora i niza opstrukcija  “Stanić Investa” kao bivšeg kupca koji je na sve načine onemogućavao Vladu FBiH da, kao većinski vlasnik “Feroelektra”, uđe u posjed svojih nekretnina, jučer je došlo do smjene Nadzornog odbora, sa Goranom Stanićem na čelu, a Vlada FBiH imenovala je novi saziv Nadzornog odbora.

Također su naglasili da je jučerašnja skupština dokaz da je Vlada FBiH nakon 18 mjeseci “također shvatila o kakvim se ljudima radi, ko su Stanići te da su radnici ‘Feroelektra’ oni koji su sve vrijeme govorili istinu”.

– Nadamo se da će sudovi u Federaciji BiH, kao i nadležna tužilaštva shvatiti, kakve prljave igre igraju Stanići te da će ih onemogućiti da se u budućnosti nastave tim baviti – poručili su radnici “Feroelektra” Sarajevo, saopćeno je iz Saveza samostalnih sindikata BiH.

 

 

 

Back To Top