skip to Main Content

„Global Editors Network“ (GEN) će svoju godišnju konferenciju 2016. godine održati u Beču od 15. do 17. juna. Više od 600 urednika i medijskih stručnjaka iz cijeloga svijeta razgovaraće o aktuelnostima i izazovima medijske branše, a jedna od centralnih tema odnosi se na uspon tzv. platform driven news. Među 60 govornika su i predstavnici tradicionalnih i društvenih medija i platformi „Washington Post“, CNN, Twitter, BBC, Mashable, „Die Zeit“, „Wall Street Journal“ i mnogi drugi.
Upoznavanje pravih ljudi iz novinarstva, iskustva prelaska sa printa u digitalno izdanje, odgovori za ispravno reagovanje na blokiranje reklama (ad-blocking), relevantnost „virtualne stvarnosti“ i „360°videa“ za novinarstvo, predstavljanje najboljih projekata iz data novinarstva, upoznavanje s novom generacijom medijskih poduzetnika i druženje –ovo je sedam tačaka koje GEN navodi kao razloge za učešće na trodnevnom bečkom samitu u „Aula der Wissenschaften“.

GEN, udruženje urednika i inovatora iz cijelog svijeta, zalaže se za kvalitetno novinarstvo i inovativan rad u redakcijama. Strateški partneri „GEN Summit 2016“ su Grad Beč, Google, Knight Foundation i Telekom Austria Group.

(Izvor: EUROCOMM-PR Sarajevo)

Back To Top