skip to Main Content

 

Novi direktor Aluminija d.d. Mostar Mario Gadžić službeno će dužnost prvoga čovjeka najvećega bosanskohercegovačkog izvoznika preuzeti u ponedjeljak, 5. rujna.

Iz Ureda korporativnih komunikacija Aluminija podsjećaju kako je 24.  kolovoza Nadzorni odbor tvornice, završetkom opsežnoga natječajnog postupka za izbor direktora Društva, povjerenje ukazao Gadžiću, ističući kako je riječ o najboljemu kandidatu, s izvrsnim Planom restrukturiranja poduzeća i s jasnom vizijom njegove provedbe u mandatnomu razdoblju. Prethodno je dužnosti razriješena cjelokupna dosadašnja Uprava, imenovana u rujnu prošlog godine, u svojstvu vršitelja dužnosti na razdoblje do imenovanja stalne uprave poduzeća.

Mario Gadžić rođen je 1973. godine u općini Stolac, diplomirao je na smjeru Menadžmenta pri Ekonomskomu fakultetu Sveučilišta u Splitu, a u Aluminij dolazi iz bankarskoga sektora, u kojemu zaključuje iznimno uspješnu šesnaestogodišnju karijeru, tijekom koje je uglavnom obnašao dužnosti na visoko odgovornim upravljačkim položajima. Između ostaloga, u UniCredit banci bio je direktorom Podružnice Mostar za osobno i poduzetničko bankarstvo, a na natječaj za prvoga čovjeka Aluminija prijavio se s položaja direktora Glavne filijale Mostar Raiffeisen banke.

– Otvoren sam čovjek i okomicom mojega rada u Aluminiju bit će transparentan i interaktivan pristup, kao i povjerenje koje ću dati svojemu timu, a pod timom mislim na svakoga pojedinog djelatnika koji će to povjerenje morati, u jasno postavljenim uvjetima i rokovima, opravdati. Promatrajući Aluminij tijekom proteklih godina, razvidno je kako su neznanje, nečinjenje promjena, neprilagođivanje tržišnim uvjetima i neupravljanje rizikom doveli do enormnih gubitaka, a tomu je načinu rada došao kraj. Pod žurno ćemo provesti cjelokupno restrukturiranje poduzeća i, u najkraćemu mogućem razdoblju, otpočeti s podmirivanjem naslijeđenih dugovanja i s ulaganjima u zapušteni proizvodni proces, prije svega u stavljanje u pogon svih isključenih elektrolitičkih ćelija. Naš je metal naš život, a svaka nova uključena ćelija dodatna je tona toga metala na tržištu i dodatan prihod za realizaciju ovoga o čemu govorim. Na putu oporavka, do uspjeha ne ću moći stići sam i u tomu računam na svih 820 zaposlenika koji će me, uvjeren sam, slijediti u odlučnoj provedbi zacrtane strategije, sa svrhom osiguranja dugoročne stabilnosti kako za članove naših obitelji tako i za širu društvenu zajednicu koja je uvelike naslonjena na postojanje Aluminija  – kazao je Gadžić za službenu mrežnu stranicu Društva.

On je poručio kako Aluminij mora ponovno razmišljati kao div, uzimati u obzir makroekonomske izazove svjetskoga tržišta i ponovno se na svjetskomu gospodarskom zemljovidu pozicionirati kao prepoznatljiv brend, kao proizvođač vrhunskoga metala koji traže najzahtjevniji potrošači.

 

 

Izvor: FENA

Back To Top