skip to Main Content

Zgrada Ferk

 

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK juče je održala 9. redovitu sjednicu na kojoj je doneseno rješenje kojim se Operatoru za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju izdaje dozvola za rad, priopćeno je iz FERK-a.

Također su izdane dozvole za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva “Amitea-II“ d.o.o. Mostar i “Baza”  d.o.o. Tuzla, kao i dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnositelja zahtjeva “Ćandro”, vl. Branke Ćurić iz Prozora-Rame.

Osim toga, podnositelju zahtjeva “Hifa-petrol“ d.o.o. Sarajevo izdana je dozvola za rad (licencija) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om.

U postupak opće rasprave uputit će se nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva “SP Ćošković” d.o.o. iz Domaljevca i “ECO-KW“ d.o.o. Kiseljak, zatim Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnositelja zahtjeva “Umel-dalekovodmontaža” d.o.o. i Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva Proizvodnja električne energije “SE Elektronik”, vl. Nezira Prnjavorca.

Također, FERK će održati opću raspravu i o Nacrtu dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda podnositelja zahtjeva “Prvo plinarsko društvo” d.o.o. iz Sarajeva.

Detaljnije o terminima održavanja općih rasprava, odnosno o rokovima za podnošenje pisanih komentara, javnost se može informirati preko dnevnih novina ili web stranice www.ferk.ba.

Zainteresirana javnost će imati priliku sudjelovati u općim javnim raspravama dostavljanjem pisanih komentara na nacrte dozvola (licencija) za obavljanje energetskih djelatnosti iz sektora naftnog gospodarstva.

Nakon današnje redovite sjednice FERK-a, u postupak opće rasprave upućuje se niz nacrta, i to osam za izdavanje dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om, četiri nacrta za transport naftnih derivata cestovnim prometom, pet nacrta dozvola za rad (licencija) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a i jedan nacrt dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om.

Tekstovi nacrta dozvola mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili preuzeti na web stranici FERK-a.

Donesen je i Zaključak o obustavi postupka pred FERK-om pokrenutog po zahtjevu za izdavanje dozvole, također, riješeno je po žalbi Adazal d.o.o. Sarajevo na rješenje koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, te je na koncu donesen zaključak po žalbi Mipro-Grdnja d.o.o. Ilijaš na rješenje JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, navodi se u priopćenju.

 

 

 

Izvor:FENA

Back To Top