skip to Main Content

Zgrada Opcine Stari Grad Sarajevo

 

Direktor BBI Banke Amer Bukvić i načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić potpisali su juče ugovor o poslovnoj saradnji, čime je uspostavljena povoljna finansijska linija za privredne subjekte registrirane na području ove općine.

Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj stopi od 0,50 do 1,99 posto. BBI banka i Općina Stari Grad na ovaj način žele podržati privrednike i olakšati im poslovanje te pomoći održavanje i povećanje nivoa zaposlenosti.

– Ovakve finansijske linije, namijenjene za poticaj razvoju privrede, BBI banka već uspješno provodi sa općinama Novi Grad i Novo Sarajevo. Sada je u ovaj projekt uključena i Općina Stari Grad, i smatramo da je jačanje privrede i okretanje ka ekonomiji budućnost svih nas – kazao je Bukvić.

Privrednici će za subvencionirana sredstva moći aplicirati u poslovnicama BBI banke.

– Sredstva po stopama od 0,50 posto do 1,99 posto sigurno su najpovoljnija na tržištu. Općina Stari Grad je u svrhu subvencioniranja izdvojila 40.000 KM i nadamo se da  će ovaj projekat biti nasatavljen i ubuduće – izjavio je Hadžibajrić, saopćeno je iz BBI banke.

Back To Top