skip to Main Content

 

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić razgovarao je juče s predstavnicima mađarske kompanije MVM Group o mogućoj saradnji između JP Elektroprivreda BiH i ove kompanije.

Ministar Džindić i predstavnici mađarske kompanije dogovorili su kako će do septembra tekuće godine sačiniti zajednički memorandum o saradnji, a da će njegovom potpisivanju prethoditi razmjena podataka oko mogućih zajedničkih projekata koji se tiču hidro, vjetro i solarne energije.

Kompanija MVM Group iz Mađarske bavi se proizvodnjom, distrubucijom i prodajom električne energije u čije su ime sastanku prisustvovali generalni direktor MVM Ovit Norbert Dr. Korom, zamjenik generalnog direktora MVM Partner Kornel Czinege, strateški direktor MVM Group Andras Totth i zamjenik generalnog direktora za prodaju i trgovinu MVM Gas Trade Gabor Orban.

Sastanku, koji je održan u poslovnoj zgradi JP EP BiH, prisustvovali su i svi izvršni direktori Elektroprivrede BiH, te bivši premijer FBiH Nedžad Branković, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Back To Top