skip to Main Content

Zgrada Ferk

 

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK juče je održala 14. redovitu sjednicu u 2016. godini na kojoj su donesena rješenja kojima se podnositelju zahtjeva EBH d.o.o. Sarajevo već postojeća dozvola mijenja i dopunjuje novim proizvodnim objektom mala hidroelektrana (mHE) „Botašnica ušće“, dok se podnositeljima zahtjeva: PROSLAP d.o.o. Prozor-Rama, SARKOP d.o.o. Srebrenik, HERCEG d.o.o. iz Srebrenika i D.O.O. „SAMI PROMET“ Visoko izdaju dozvole za rad za proizvodnju električne energije, i to na razdoblje valjanosti pet godina.

Razmatrajući prijedloge dozvola iz naftnog gospodarstva odlučeno je da se podnositeljima zahtjeva AHMETSPAHIĆ PETROL d.o.o. Sarajevo, DOO EURO-JET Cazin i OIL-AC d.o.o. Mostar izdaju dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om, saopćeno je iz FERK-a.

Dozvola za rad (licencija) za skladištenje naftnih derivata, osim LPG-a, izdana je podnositelju zahtjeva AHMETSPAHIĆ PETROL d.o.o. Sarajevo na razdoblje valjanosti pet godina. Istom podnositelju je izdana i dozvola za obavljanje djelatnosti transporta naftnih derivata cestovnim prometom.

U postupak opće rasprave prikupljanjem pisanih komentara uputit će se nacrti dozvola za rad (licencija) za obavljanje energetskih djelatnosti iz sektora naftnog gospodarstva, i to dva nacrta za izdavanje dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om, jedan nacrt dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a, dva nacrta za obavljanje djelatnosti trgovanja LPG-om i dva nacrta dozvola za rad (licencija) za transport naftnih derivata cestovnim prometom. Rok za dostavu pisanih komentara na nacrte dozvola je do 20.7.2016. godine do 10 sati.

Tekstovi nacrta dozvola mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili preuzeti na web stranici FERK-a www.ferk.ba.

Doneseni su zaključci kojima se postupci pokrenuti pred FERK-om, za podnositelje zahtjeva Aluminij d.d. Mostar i PAPIĆ d.o.o. TOMISLAVGRAD obustavljaju u cijelosti. Riječ je o zahtjevu za izdavanje dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda, podnositelja zahtjeva Aluminij d.d. Mostar, odnosno zahtjevu za izdavanje dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata željezničkim prometom, podnositelja zahtjeva PAPIĆ d.o.o. TOMISLAVGRAD, navodi se u priopćenju.

 

 

Izvor:FENA

 

Back To Top