skip to Main Content

CyberSecurity

 

Dvadeset i osam britanskih izlagača i 265 registriranih delegata iz 11 zemalja centralne i istočne Evrope, uključujući 20 predstavnika Bosne i Hercegovine, okupilo se u Beču na Cyber and Information Security Showcase, koji je bio do sada najveći događaj o temu cyber sigurnosti koji je organizirala Trgovina i investicije Ujedinjenog Kraljevstva.

Događaj je otvorila britanska ambasadorica u Austriji Susan le Jeune d’Allegeershecque, a jedan od predstavnika BiH,  direktor kompanije Špica Systems Mirza Ustamujić, ocijenio je da je događaj u potpunosti ispunio očekivanja.

– Posebno bih istakao dva aspekta. Upoznali smo se s veoma korisnim produktima i otvorili mogućnosti eventualne saradnje predstavnika iz Velike Britanije sa Špica Grupom u regionu jugoistočne Evrope, te ostvarili kontakte s posjetiocima i predstavnicima kompanija koje rade u sličnim ili kompatibilnim oblastima, što samom događaj daje dodatnu vrijednost – kazao je Ustamujić, saopćeno je na web stranici britanske ambasade u BiH.

Back To Top