skip to Main Content

Globe Print Ad Landscape 01

 

 

 

Godinu 2015. pamtimo kao najtopliju u povijesti, a nakon takve, jedne od najznačajnijih godina za djelovanje protiv klimatskih promjena, WWF u sklopu Sata za planet Zemlju (Earth Hour) poziva ljude diljem svijeta da nastave s pritiskom i budu dio globalnog pokreta u borbi protiv klimatskih promjena. Sat za planet Zemlju 2016. proslavit ćemo u subotu, 19. marta od 20:30 sati.

„WWF poziva sve BiH gradove da se uključe u akciju gašenjem javne i dekorativne rasvjete na najvažnijim znamenitostima. Građani su također pozvani da pokažu kako se zalažu za klimatske akcije – na svojim osobnim profilima na društvenim mrežama: od „ustupanja“ svog Facebook profila za širenje svijesti o klimatskim promjenama do postavljanja Earth Hour filtera na svojim Facebook i Twitter profilnim slikama. Tako korisnici društvenih mreža mogu u samo nekoliko jednostavnih klikova pokazati svojim prijateljima da se brinu o našem planetu“, rekao je Martin Šolar, direktor WWF Adria.

Svijet je na klimatskom raskrižju. Svjetski čelnici su se potkraj prošle godine okupili na povijesnoj konferenciji u Parizu kako bi se udružili u borbi protiv klimatskih promjena. Ovogodišnji Sat za planet Zemlju je naša prilika da pokažemo što smo u mogućnosti učiniti kako bismo ublažili klimatske promjene i izgradili temelje za bolju budućnost našeg planeta i budućih generacija.

„Klimatske akcije koje provodimo danas odredit će kakav nas planet čeka u godinama koje dolaze. Sat za planet Zemlju omogućuje svakom pojedincu da doprinese da klimatske promjene postanu prošlost, bilo kroz događaje, interaktivne kampanje ili društvene mreže“, izjavio je Siddarth Das, izvršni direktor Earth Hour Global.

Ove godine obilježavamo deseto gašenje svjetala od prvog Sata za planet Zemlju 2007. U proteklih devet godina, WWF i Earth Hour timovi širom svijeta iskoristili su moć ovog pokreta za podizanje svijesti i povećanje sredstava za pristup obnovljivim izvorima energije, zaštitu životinja i njihovih staništa, izgradnju održivog načina života i usvajanje mjera za borbu protiv klimatskih promjena u zakonodavstvu i politikama.

U 2016. godini Sat za planet Zemlju će i dalje podržavati lokalne inicijative za promjenu klimatskih promjena, uključujući peticiju za 100 posto obnovljive izvore energije u Španjolskoj, zaštitu šuma i biološke raznolikosti u Africi te osmišljavanje konkretnog rješenja za gorući problem sumaglice u jugoistočnoj Aziji radeći istovremeno s vladama, privatnim sektorom i civilnim društvom na zaštiti tresetišta i održivom palminu ulju.

Od 2007. godine, Sat za planet Zemlju mobilizirao je tvrtke, organizacije, vlade i stotine milijuna ljudi u više od 7.000 gradova i više od 170 zemalja na djelovanje za održivu budućnost. U Bosni i Hercegovini se prošle godine u akciju uključilo 21 gradova.

Back To Top