skip to Main Content

Dzindic Cilek

 

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić primio je u Sarajevu delegaciju  Poslovnog vijeća Bosna i Hercegovina-Turska na čelu s predsjednikom Muzafferom Çilekom i predstavnike Ambasade Republike Turske u BiH.  Izraženo je uvjerenje da će dobri ekonomski odnosi s Republikom Turskom biti nastavljeni i nakon događaja od 15. srpnja ove godine.

Ministar Džindić na sastanku je posebice naglasio kako ne postoji nijedna prepreka za dobru suradnju bosanskohercegovačkih kompanija s turskim i da je treba još više razvijati u budućnosti.

Çilek je upoznao federalnog ministra sa sadržajem komunikacijske brošure između Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i kompanija u Republici Turskoj. Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo gospodarskim društvima koja su u vlasništvu Vlade Federacije BiH dostavi informaciju, odnosno upute da sve buduće nove kontakte s turskim kompanijama provjeravaju preko Ambasade Repubilike Turske u našoj zemlji.

Ministar Džindić izrazio je zadovoljstvo posjetom gostiju iz Turske i pozitivnim dogovorima o ekonomskoj i gospodarskoj suradnji.

Predsjednik Poslovnog vijeća BiH-Turska, koje djeluje u okviru Turskog odbora za vanjsku trgovinu (DEIK) izrazio je zahvalnost  i zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom u oblasti ekonomije dviju prijateljskih zemalja – saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

 

 

Back To Top