skip to Main Content

David Petraeus

 

David H. Petraeus, vodeći čovjek američkog investicijskog fonda “Kohlberg Kravis Roberts & Co.” (KKR) učestvovat će na 7. Sarajevo Business Forumu (SBF), investicijskoj konferenciji koja će biti održana 4. i 5. maja ove godine u glavnom gradu BiH.

Petraeus je u svijetu poznat kao bivši direktor CIA-e i američki general s četiri zvjezdice, nekadašnji glavnokomandujući međunarodnih snaga u Iraku i glavnokomandujući američkih snaga u Afganistanu.

Petraeus je predsjednik instituta “KKR Global Institute”, a u radu SBF-a učestvovat će kao jedan od panelista o temi “Utjecaj geopolitike na investiranje”.

KKR “Global Institute” bavi se istraživanjem makroekonomskih trendova i vladine politike, te kakve implikacije imaju na investicije. Daje i procjene o mogućnostima ulaganja KKR-a na novim tržištima.

U Bosnu i Hercegovinu i region, KKR je ušao prije oko dvije godine i uključili su se u sektor telekomunikacija, a globalno ulažu i u infrastrukturu, energiju i nekretnine.

KKR je jedan od najvećih svjetskih investicijskih fondova čija je vrijednost procijenjena na 98,7 milijardi dolara.

Sarajevo Business Forum organizira BBI banka, a ove godine jedan od koorganizatora je i Vijeće ministaraa BiH. Zahvaljujući toj saradnji SBF će ove godine biti proširen i biznis forumom Kina + 16 zemalja centralne i jugoistočne Evrope, saopćeno je iz BBI banke.

Back To Top