skip to Main Content

BIT Centra

 

Udruženje za razvoj NERDA kao implementator projekta i BIT Centar, Grad Tuzla, Općina Srebrenik i Općina Kalesija, partneri na projektu „Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća u Tuzli i susjednim općinama – BESt4SMEs“, kojeg finansira Evropska unija, pozivaju sve medije da proprate svečano otvaranje BIT Centra 4, koje će se će se održati u danas, 21. juna, 2016. godine u Tuzli.

Program će početi obraćanjima partnera i sufinansijera u zgradi BIT Centra, Trg slobode 16, u 11.00 sati.

BIT Centar 4 predstavlja značajno proširenje kapaciteta postojećeg Business Innovation and Technology Centra što je rezultat projekta BESt4SMEs, kojeg Evropska unija finansira u iznosu od 481.761,00 € s ciljem podrške lokalnom ekonomskom razvoju u BiH. Na ovaj način omogućeno je bolje poslovanje postojećih i uspostavljanje novih preduzeća u okviru BIT Centra te shodno tome i stvaranje novih radnih mjesta u sektoru informaciono-komunikacijskih tehnologija.

Proširenje kapaciteta ovog poslovnog inkubatora i poboljšanje usluga koje isti pruža, predstavlja jednu od važnijih aktivnosti projekta, ali bitno je naglasiti da je BIT Centar prenio svoja iskustva u uspostavljanju i djelovanju poslovnih inkubatora susjednim općinama– Srebreniku i Kalesiji.

Skupu će se u ime domaćina i partnera na ovom projektu obratiti gdin. Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, gdin. Enes Drljević, direktor NERDA-e, gdin. Robert Martić, direktor BIT Centra te gdin. Martin Schieder, šef Sekcije operacija za ekonomski razvoj, prirodne resurse i infrastrukturu u Delegaciji EU u BiH.

Događaj će okupiti i brojne druge zvanice, predstavnike vlasti, partnerskih općina, akademske zajednice, domaćih preduzeća i međunarodnih projekata u BiH.

Back To Top