skip to Main Content

Vanjskotrgovinska komora BiH je članica Evropske poduzetničke mreže od 2009. godine. Enterprise Europe Network (EEN) je najveća mreža za podršku malim i srednjim preduzećima u oblasti međunarodne poslovne saradnje, inovacija, prenosa znanja i tehnologija, te saradnje i učešća u EU programima. Članstvo u ovoj mreži, između ostalog, pruža mogućnost bosanskohercegovačkim kompanijama da preko VTK BiH pronađu odgovarajućeg poslovnog partnera u inostranstvu.

Nastavljajući praksu, Poslovne novine predstavljaju vam nove ponude preduzeća iz različitih zemalja koja su iskazala interesovanje preko ove mreže za pronalaskom poslovnog partnera. Bilo da želite stupiti u kontakt sa preduzećima, čije ponude objavljujemo u nastavku, ili želite da se ponuda vašeg preduzeća nađe u bazi podataka EEN mreže više na linku:

http:/komorabih.ba/een/poslovna-podrska/trazite-poslovnog-partnera-u-eu/…

EEN BiH PS 1 – Juni 2016
Holandski proizvođač/distributer prehrambenih proizvoda u potrazi je za proizvođačima (biološki) zdrave hrane za usluge keteringa, događaje, kantine te nudi usluge distribucije. Firma je dugo godina aktivna u sektoru zdrave hrane. Prednosti su: – firma je razvila novi koncept zdravih grickalica; – radi na NDP (razvoju novih proizvoda) sa svojim partnerima; – posjeduje BRC certifikat (britanski certifikat za maloprodaju); – nudi proizvode pod svojom etiketom ili privatnom etiketom. Od potencijalnog partnera se očekuje da bude proizvođač/dobavljač visokokvalitetne hrane bez upotrebe E oznake (emulgatora) koji zadovoljavaju standarde BRC/IFS-a i da bude spremna na saradnju u vezi razvoja novih proizvoda.
 EEN BiH PS 2 – Juni 2016
Ruska firma, koja je specijalizovana za trgovinu i proizvodnju šećera, pahuljica, brašna i suhe hrane, u potrazi je za proizvođačima i dobavljačima. Firma je osnovana 1998. godine i lider je među dobavljačima u regiji. Od potencijalnog partnera se očekuje da posjeduje GMO certifikat (genetski modifikovana hrana), te da proizvodi prođu tri nivoa kontole. Potencijalni partner trebao bi dostavljati proizvode pod distribucijskim ugovorom.
EEN BiH PS 3 – Juni 2016
Srbijanska firma, koja je specijalizovana za proizvodnju suhog i termoodrživog voćnog punjenja, u potrazi je za proizvođačima organskog i neorganskog smrznutog voća (višanja, breskvi, šljiva i bobičastog voća) odgovarajuće kvalitete. Firma je član klastera za sušeno voće, – posjeduje dugogodišnju stručnost u prehrambenoj tehnologiji sa akcentom na sušeno voće te termoodrživog punjenja od voća i čokolade; – posjeduje visoko edukovane uposlenike; – sarađuje sa institutima za prehrambene proizvode. Od potencijalnog partnera se očekuje posjedovanje certifikata za proizvodnju organske hrane, te da ispunjava evropske standarde. Količina proizvedene hrane određuje se ugovorom.
EEN BiH PS 4 – Juni 2016
Njemačka agencija za prodaju, sa dugogodišnjim iskustvom u prodaji te izvanrednim poznavanjem tržišta, u potrazi je za industrijskim partnerima iz Evrope koji su zainteresovani za potpisivanje ugovora o trgovini. Firma je osnovana 1996. godine i bavi se prodajom i pružanjem podrške evropskim proizvođačima: – ukrasnih rubova; – ukrasnih kesa; – papira za ukrašavaje ; – kutija za kozmetičke i farmaceutske proizvode i prostirki  za klizave površine. Firma nudi sljedeće usluge: predstavljanje proizvoda na tržištima Njemačke, Austrije i države Beneluksa; – korištenje postojećih kontakata zbog prodaje ; – podrška kupcima; – informacije o konkurenciji te njihovom djelovanju na tržištu; – razvoj novih proizvoda;  – podrška na sajmovima trgovine i izložbama. Od potencijalnog partnera se očekuje da bude proizvođač gore navedenih proizvoda kao i spremnost na dugoročnu  saradnju pod trgovačkim ugovorom.
EEN BiH PS 5 – Juni 2016
Portugalska firma koja se bavi distribucijom proizvoda u potrazi je za proizvođačima sušenih proizvoda  bez glutena, laktoze,  masnoća, itd. i  prirodne hrane sa biološki aktivnim supstancama  i dodacima. Firma posjeduje 15-godišnje iskustvo i izvanrednu saradnju sa firmama širom svijeta. Glavna uloga kompanije je prodaja i predstavljanje hrane koja je: bez gluten; laktoze; pšenice; masnoća, jaja, itd. Od potencijalnog partnera se očekuje da proizvodi hranu bez alergena; spremnost na dugogodišnju saradnju; da proizvodi količinu 7-8 tona mjesečno; da ispunjava uslove proizvođača; da proizvodi visokokvalitetne prehrambene proizvode; da proizvodi hranu bez glutena; organsku hranu; da posjeduje ISO i/ili BRC certifikate, da su proizvodi testirani…
EEN BiH PS 6 – Juni 2016
Rumunski proizvođač električne opreme (panela niže i srednje voltaže, transformatora, sklopki koje se koriste u kontrolnim centrima za distribuciju električne energije,…) u potrazi je za proizvođačima ili dobavljačima električnih komponenti radi sklapanja ugovora o proizvodnji. Firma je poznata po proizvodnji i prodaji: – panela sa niskom i srednjom voltažom; – transformatora; – trafostanica (sa metalnim/betonskim osloncem); paneli za kontrolu, signalizaciju i zaštitu. Od potencijanog partnera se očekuje da posjeduje iskustvo u proizvodnji ili dobavljanju električnih komponenti za panele niže ili srednje voltaže.
EEN BiH PS 7 – Juni 2016
Britanski distributer, koji je specijalizovan za podne podloge, u potrazi je za dobavljačima materijala za tvrde i mekane podove, tepihe, te opreme za podove radi proširivanja svog portfolija. Firma je osnovana 1922. godine i prvobitno se bavila izradom materijala od plute. Danas je firma jedan od osnivača FSC-a i posjeduje DIY prodavnice. Cilj firme je da razvije dugoročnu saradnju sa dobavljačima laminata, tvrdog drveta, ploča od plute, ploča od vinila, parketa,… Potencijalni proizvođači mogu biti proizvođači tepiha/dobavljači materijala za drvene podove. Od potencijalnog partnera se očekuje posvećenost i poželjno bi bilo da bude registrovana ili akreditovana od strane relevantne nezavisne organizacije.
EEN BiH PS 8 – Juni 2016
Litvanska firma, koja je aktivna u industriji za proizvodnju namještaja, u potrazi je za dobavljačima materijala za proizvodnju namještaja te nudi usluge distribucije i posredništva. Firma pored 20-godišnjeg iskustva, posjeduje profesionalni tim, te nudi širok spektar proizvoda za izradu podova: furnira, laminata, lesonita,… Od potencijalnog partnera se očekuje  proizvodnja iverica, furnira, laminata i spremnost na rad pod distribucijskim ugovorom. Partner bi trebao da dostavlja gotove materijale koji su upakovani za siguran transport, kako bi se distribuirali na Baltičko tržište.
EEN BiH PS 9 – Juni 2016
Mađarska firma specijalizovana za proizvodnju funkcionalne odjeće, veša i udobne odjeće u potrazi je za distributerima ili proizvođačima tekstila. Firma se bavi proizvodnjom odjeće od mješavine viskoze, bambusa i pamuka. Firma pruža kontinuiran kvalitet i zadovoljava zahtjeve kupaca. Može se pohvaliti učešćem na profesionalnim forumima, seminarima i industrijskim organizacijama. Kompanija želi proširiti svoju proizvodnju na tržištu i u potrazi je za proizvođačima sljedećih materijala: od sintetike, viskoze, bambusa, pamuka proizvedenih po evropskim standardima. Od potencijalnog  partnera se očekuje posjedovanje certifikata: ISO 9001; ISO 14001; OKOTEX 1000; GOTS.
EEN BiH PS 10 – Maj 2016
Litvanska firma specijalizovana za proizvodnju metalnih komponenti u potrazi je za dobavljačima proizvoda od čelika koji posjeduju ISO 2001:2008, CE oznaku i deklaraciju o djelovanju. Firma posjeduje dugogodišnje iskustvo  u proizvodnji dimnjaka od nehrđajućeg čelika koji odgovaraju evropskim standardima. Od potencijalnog partnera se očekuje dobavljanje cijevi od nehrđajućeg čelika od 100.000 – 250.000 kg godišnje koje su visokokvalitetne po konkurentnim cijenama. Partner mora biti pouzdan radi sklapanja ugovora o proizvodnji.

 

Back To Top