skip to Main Content

SBF 2016

 

Sedma međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum (SBF) – Perspektive Kina + 16 CEEC bit će otvorena danas u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnji, dvodnevni, SBF obogaćen je saradnjom s biznis forumom Kina + 16 zemalja srednje i jugoistočne Evrope, a Forum će kao i prethodnih godina djelovati na osnovu parametara konferencije u Davosu.

Učesnici i panelisti će razmijeniti iskustva i perspektive o šest tema u okviru regiona: poljoprivrede, energije, infrastrukture i građevinarstva, turizma i edukacije, te perspektivama saradnje s Kinom i Dubaijem.

Organizatori SBF-a, BBI banka i Vijeće ministara BiH, najavili su učešće eminentnih regionalnih i svjetskih lidera i privrednika, te delegacija iz Indonezije, Kine, Saudijske Arabije, Turske i UAE.

Drugog dana Sarajevo Business Foruma stručnjaci, predstavnici najznačajnijih regionalnih i svjetskih kompanija i investitora iz oblasti energije, poljoprivrede, turizma, edukacije, pokušat će iznaći zajedničku strategiju za razvoj tih oblasti u jugoistočnoj Evropi.

Paralelno s održavanjem panela bit će upriličeno održavanje bilateralnih poslovnih sastanaka domaćih/regionalnih kompanija s potencijalnim investitorima iz cijelog svijeta.

Ove godine Sarajevo Business Forum dodijelit će Sarajevo Business Bridge nagrade najboljim poduzetnicima u regionu, te nagrade za najbolje studentske biznis planove.

 

 

 

Izvor:FENA

Back To Top