skip to Main Content

Vlada Rs

 

Delegacija Vlade Republike Srpske razgovarala je juče, u okviru proljetne skupštine Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke u Vašingtonu, sa zvaničnicima misije MMF-a u BiH o ključnim politikama i reformama u RS-u i BiH, te o aktivnostima koje se provode u pravcu definisanja novog stend by aranžmana s ovom međunarodnom finansijskom organizacijom.

Premijerka Željka Cvijanović je istakla da je strateško opredjeljenje Vlade RS-a nastavak reformskih procesa, s ciljem rasterećenja privrede, stabilizacija privrednih prilika i privredni rast, te stvaranje uslova za privlačenje stranih investicija, bez obzira na mnogobrojne izazove s kojima se suočava RS-a, saopćeno je iz entitetske vlade.

Naglasila je da Vlada RS-a, u skladu sa svojim opredjeljenjem, raspolaže neophodnim mehanizmima definisanim Ekonomskom politikom i Reformskom agendom, kako bi sačuvala fiskalnu i finansijsku stabilnost RS-a.

Ministar finansija Zoran Tegeltija istakao je da je RS na dobrom putu da postigne dogovor o predstojećem Pismu namjere, s obzirom na to da je postignut visok stepen saglasnosti o ključnim pitanjima koja su bila uslov za srednjoročni aranžman sa MMF-om.

U nizu susreta u Vašingtonu, Cvijanović i Tegeltija danas će se sastati i s pomoćnikom generalnog direktora MMF-a Min Zuom i direktorom sektora za Evropu Polom Tomsenom.

Back To Top