skip to Main Content

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo pokrenula je jedinstveni program prakse, koji studentima pruža priliku za uspješnu pripremu poslovne karijere kroz rad s mentorima, edukaciju, treninge i upoznavanje s poslovanjem Coca-Colinog sistema

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo predstavila je program studentskih ljetnih praksi Coke Summership 2016. Mogućnost prijave za program imaju svi studenti treće i četvrte godine, apsolventi, diplomci koji su studije završili u prethodne dvije godine, kao i polaznici master studija akreditovanih univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Upravljanje projektima, vještine prezentiranja, liderske sposobnosti, poslovna komunikacija i efikasno upravljanje vremenom te prodaja i marketing samo su neke od oblasti u kojima će se polaznici programa Coke Summership imati priliku usavršavati.

Svi zainteresovani studenti koji žele povećati šanse za zaposlenje i steći dodatna znanja uz zanimljivo ljeto mogu ispuniti prijavu i online test od 5. aprila do 15. maja na web-stranici www.cokesummership.ba.

Prijave će pratiti period selekcije kandidata, a odabrani studenti pohađat će program Coke Summership tokom jula i augusta. Nakon završene prakse, svi studenti će dobiti potvrdu o završenoj praksi i ući će u bazu za potencijalne zaposlenike kompanije Coca-Cola HBC B-H Sarajevo.

“Zadovoljstvo mi je što u ovoj godini, u kojoj obilježavamo četrdeset godina poslovanja u Bosni i Hercegovini, pokrećemo program Coke Summership i pružamo priliku mladima da stječu kvalitetna znanja te što ih ohrabrujemo da svojim radom u BiH daju svoj doprinos razvoju lokalne zajednice. Vjerujem da će mogućnost stjecanja praktičnih znanja u velikom sistemu kao što je Coca-Cola biti dodatna inspiracija i motivacija mladim i talentovanom ljudima koji će dobiti priliku da učestvuju u programu ljetne prakse. Kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo svojim zaposlenicima kontinuirano pruža mogućnost da proširuju svoja znanja i stječu nova, a program Coke Summership im daje priliku da ta znanja i stečeno iskustvo prenesu studentima. Uvjerena sam da će svi učesnici programa prepoznati ovu priliku za unapređenje vještina i kompetencija neophodnih za rad na sve zahtjevnijem tržištu rada. Ovo će biti prilika da upoznamo izuzetne i ambiciozne mlade ljude koji će u budućnosti postati dio našeg tima, drugih značajnih bh. kompanija i budući lideri”, rekla je Maria Anargyrou-Nikolić tokom predstavljanja projekta.

Po trenutnim procjenama, procenat nezaposlenosti mladih u BiH je iznad 60 posto, što ovo pitanje dovodi u sam vrh prioriteta bosanskohercegovačkog društva.

„U želji da pomognemo mladim ljudima koji će svojim  radom doprinjeti napretku BiH, koristimo svaku priliku da podržimo ili budemo dio projekta koji će zaposliti i pomoći što više mladih ljudi da lakše dođu do zaposlenja. Zadovoljstvo je podržati jedan ovako značajan program, iza kojeg stoji Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, jer nas povezuje isti cilj – doprinijeti zapošljavanju mladih. Coca-Cola ovim projektom osigurava mladim ljudima priliku da steknu radnu praksu u izuzetnom poslovnom okruženju velikog sistema i da im kroz praktični rad omogući da steknu vještine koje se mogu steći samo u praksi te da ih, na koncu, motiviše da pronađu posao, a naša Služba, kroz vlastite programe sufinansiranja i podrške projektima koji doprinose zapošljavanju mladih – djeluje u  istom pravcu. Zbog toga nas izuzetno raduje da pružamo podršku promociji programa ljetnih  praksi – Coke Summership u ovoj, a nadam se  i u narednim godinama“, izjavio je Igor Kamočaji, direktor JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Tokom šestosedmičnog programa studenti će stjecati iskustvo radeći tri dana sedmično na konkretnim projektima s mentorima i provodeći dva dana na interaktivnim predavanjima i radionicama. Putem ovog programa Coca-Cola HBC BiH nastavlja na praktične i primjenjive načine mladima pružati raznovrsna poslovna znanja i nova iskustva.

Koordinator ovog projekta Faruk Kovač, naglasio je se preko nove web stranice studenti mogu aplicirati od danas do 15. juna. Nakon toga će se pregledati sve aplikacije i odabrati 21 najbolji. U julu i augustu mladi će sprovoditi praksu koja ukjljučuje brojne interaktivne sadržaje, a od septembra do decembra Coca-Cola HBC BiH će uz pomoć svojih partnera pokušati naći zapsolenje za sve studente koji su obučeni tokom ovog programa.

Dodatne informacije i aplikacija za prijavu na program ljetnih praksi Coke Summership dostupne su na web-stranici www.cokesummership.ba

Back To Top