skip to Main Content

Danoss Konferenca 2 Del 30 Of 75

U organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani i tvrtke Danfoss održana je Druga međunarodna konferencija Future of Manufacturing & Supply Chain Excellence 2016 gdje je više od dvije stotine stručnjaka srednje Europe i Jadranske regije, predstavnika ključnih djelatnosti, od nabave, proizvodnje do logistike, razgovaralo o budućnosti proizvodnje i izvrsnosti u upravljanju opskrbnim lancem.

Dekanica Ekonomskog fakulteta prof. dr. Metka Tekavčič istaknula je kako budući razvoj i optimizacija upravljanja opskrbnim lancem zahtijeva razmjenu dobrih praksi, što je jedan od razloga organizacije ove međunarodne konferencije. “U svim strateškim područjima, intenzivno surađujemo s tvrtkama i vodeći se potrebom za razmjenom što boljih poslovnih praksi, odlučili smo organizirati ovu međunarodnu konferenciju te zajedno s tvrtkom Danfoss razviti poseban program, kako bi svi sudionici imali jedinstvenu priliku čuti o inovativnim rješenjima za postizanje poslovne izvrsnosti, alatima i konceptima koje podržavaju stručnjaci najboljih i najvećih svjetskih tvrtki”, rekla je Metka Tekavčič.

Govornici, koji su sudionike upoznali s dobrim praksama, alatima i konceptima koji mogu pomoći da svatko u svojem okruženju dostigne visoke rezultate na polju povezivanja nabave, proizvodnje i prodaje, složili su se kako je učinkovito upravljanje opskrbnim lancem jedan je od najvažnijih preduvjeta za postizanje uspješnih poslovnih rezultata svake tvrtke.

“Dinamično poslovno okruženje zahtijeva prilagodbu novim trendovima te prisiljava tvrtku da pronalazi nove načine kako upravljati opskrbnim lancem. Za nas je taj segment vrlo važan te je ujedno temelj naših napora za povećanje profitabilnosti”, ističe Aleksandar Zalaznik, viši potpredsjednik tvrtke Danfoss.

Ralf Lehmann, stariji direktor u SAP-u, predstavio je mogućnosti njihovih programskih rješenja za upravljanje poslovanjem u povezivanju informacija koje imaju donositelji odluka u kompaniji s prodajom u trgovinama. “Moramo biti svjesni da će u slijedeće četiri godine nestati 7,1 milijuna radnih mjesta zbog automatizacije, premještaja, tehnološkog napretka ili nestajanja, dok će biti otvoreno samo dva milijuna novih radnih mjesta. Svi moraju razmišljati o svojem poslovanju, a mnogi mladi poduzetnici jedva čekaju to digitalno ometanje poslovanja i već su spremni na to”, kaže Lehmann.

Skup je zaključen proglašenjem pobjednika studentskog natjecanja Future Student Case Challenge 2016.

Back To Top