skip to Main Content

Turizam BiH

 

Savez bosanskohercegovačkih udruženja u Danskoj (SBHUD) prezentirao je tokom vikenda u Gradskoj biblioteci u Alborgu turističke mogućnosti Bosne i Hercegovine.

To je tradicionalni sajam turizma na kojem sudjeluju predstavnici stranih udruženja koja djeluju u Danskoj i imaju priliku da prezentiraju turističke ljepote države iz koje dolaze.

Predsjednik bh. saveza u Danskoj Edin Hajder kazao je da je SBHUD postavio sebi za cilj predstaviti BiH kao turističku destinaciju i državu koja je na putu ka EU. Naglašava da su posjetioci bili oduševljeni fotografijama prirodnih ljepota BiH, a probali su i naše specijalitete (suho meso, sudžuk, rahat lokum, koziji sir, štrudle).

– Raspitivali su se o svemu što je vezano za BiH. Pitanja su bila usmjerena na stanje puteva, sigurnost, servisni nivo hotela i prenoćišta, mogućnost planinarenja i ribarenja. Interesirali su se i za cjenovnik usluga… – kazao je.

Hajdar kaže da je najveći problem udaljenost i način kako doći do BiH.

– To znači da moramo, zajedničkim snagama, utjecati na aviokompanije da nam pomognu približiti BiH danskom tržištu – naglasio je.

U informaciji koju je Feni dostavio Bhdinfodesk – Birminham navodi se da će SBHUD nastaviti misiju povezivanja Bosne i Hercegovine i Danske na političkom, privrednom i kulturnom planu jer će to sigurno  pomoći i BiH da se lakše integrira u evropsku zajednicu.

Back To Top