skip to Main Content

Auto Show (1).jpg

 

 

Auto Media Group i Auto 4×4 Club organiziraju Proljetni Auto Show koji će, u sklopu akcije “Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini”, biti održan od 12. do 15.05.2016. godine na Trgu djece Sarajeva ispred BBI Centra.

Auto show biti će organiziran u okviru “Akcije za sigurnost na cestama” koju sprovodi Svjetska automobilistička asocijacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN – Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. – 2020. godine.

Na Trgu ispred BBI Centra biti će izložena nova vozila, old timeri, trkaći automobili, bolidi Formule 1 i kartinzi za najmlađu populaciju, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja. Ućešće će uzeti i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.

Za mališane će na pomenutoj lokaciji biti napravljen i mali poligon, gdje će im se u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama vezanim za sigurnost u saobraćaju.

Za one nešto starije biti će organizirana i mala autoškola, za koju je pored vozila i motora za obuku A i B kategorije, jedna sarajevska autoškola angažovala i licenciranog predavača teoretske nastave, Inžinjera saobraćaja cestovnog smijera, koji će vršiti prezentaciju iz oblasti propisa svim zainteresiranim sa provjerom trenutnog poznavanja propisa uz prigodne poklone za sve koji uspiješno riješe probne testove. Svim posjetiocima će, također, biti dostupan i tim inskusnih Instruktora vožnje sa vozilima za obuku A i B kategorije (motor i automobil) gdje će moći dobiti informacije o detaljima vezanim za obuku. Predviđene su i druge aktivnosti koje će provoditi Instruktori vožnje pod sloganom “Dobro došli u svijet sigurnih vozača “!

Back To Top