skip to Main Content

Bevanda – Goldstein

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas direktoricu Svjetske banke za zemlje jugoistočne Europe i centralne Azije Ellen Goldstein sa kojom je razgovarao o aktualnim projektima koji će ubrzati ekonomske i socijalne reforme u BiH.

Sugovornici su se složili da je vidljiv napredak u reformskim procesima u BiH, što potvrđuje i podnošenja aplikacije za članstvo BiH u EU, te da je ovo dobra prilika za pokretanje novih projekata i poboljšanja suradnje s međunarodnim financijskim institucijama.

Direktorica Goldstein ocijenila je da podnošenje aplikacije za članstvo BiH u EU predstavlja povijesni trenutak i čestitala na tom značajnom iskoraku, te istakla da je sada važno pojačati ekonomski zamah.

Ministar Bevanda naglasio je da je na razini BiH za kratko vrijeme urađen veliki dio posla iz Reformske agende, te da će se nastaviti raditi ubrzanim tempom kako bi se otvorio prostor za nove investicije i osigurao ekonomski rast.

Tijekom sastanka govorilo se i o skoroj posjeti Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), te nastavka suradnje sa Svjetskom bankom kroz razvojne programe koji su do sada dali značajne rezultate.

Direktorica Svjetske banke za BiH Tatiana Proskuryakova upoznala je ministra Bevandu sa aktualnim projektima u BiH koji se odnose na socijalne reforme, programe oporavka javnih poduzeća i infrastrukturne projekte, kaže se u saopćenju iz Ministarstvo finansija i trezora BiH.

(Poslovne novine)

Back To Top