skip to Main Content

SBF 2016

Tročlano Predsjedništvo BiH na čelu s predsjedavajućim Draganom Ćovićem pokrovitelj je ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma (SBF) koji se 4. i 5. maja održava u glavnom gradu BiH.
Organizator konferencije, koja se već sedmu godinu zaredom održava u BiH, je BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB). Konferencija se održava pod motom “One Region, One Economy” i okupit će najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta.

Fokus ovogodišnjeg Foruma je zajednički pronalazak rješenja za iskorištavanje potencijala u oblasti energije, edukacije, poljoprivrede i turizma. Cilj SBF-a je uvezivanje i predstavljanje prirodnih i ljudskih resursa regiona, te otvaranje vrata regionalnim kompanijama za izlazak na tržišta zemalja Istoka i sjeverne Afrike gdje već postoji tradicija dobrih poslovnih odnosa.

Sarajevo Business Forum kao najznačajniji poslovni događaj u regionu okuplja više od 1.000 učesnika iz godine u godinu i ima punu medijsku pokrivenost, kako lokalnu, tako i internacionalnu.
(Poslovne novine)

Back To Top