skip to Main Content

Zvizdic Amb Njemacke 23 8 2016

 

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH  dr. Denis Zvizdić primio je juče u nastupnu posjetu ambasadoricu SR Njemačke u BiH Christiane Constanze Hohmann i u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Švedske u BiH Fredrika Schillera.

zvizdic_svedski amb 23-8-2016

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao ambasadoricu Hohmann sa aktuelnom političkom situacijom u BiH. On se zahvalio na snažnoj podršci SR Njemačke Bosni i Hercegovini i posebno njemačkoj kancelarki Angeli Merkel jer je prepoznala napore i rezultate koji su realizirani u proteklom periodu. Rekao je da su evropski put, vladavina prava i ekonomski razvoj, prioriteti Vijeća ministara BiH.

Ambasadorica Hohmann je rekla da je predsjedavajući Zvizdić  i Vijeće ministara na čijem je čelu napravilo važan iskorak ka septembarskom zasjedanju Vijeća Evropske unije u Briselu. Naglasila je da je Evropi  potrebna progresivna Bosna i Hercegovina i da pozitivnu enegiju treba usmjeravati u jačanje ekonomije i na promociju bosanskohercegovačkih prirodnih resursa. Naglasila je da je SR Njemačka iskren prijatelj Bosni i Hercegovini i da Vlada SR Njemačke daje punu podršku integraciji BiH u Evropsku uniju i NATO.

Predsjedavajući Zvizdić je ambasadorici Hohmann poželio dobrodošlicu u BiH i uspjeh u obavljanju posla.

Predsjedavajući Zvizdić je primio u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Švedske Schillera i zahvalio mu se na dobroj i konstruktivnoj saradnji u mandatnom periodu. Ocijenio je da je Švedska iskren prijatelj Bosne i Hercegovine, posebno u realiziranju evropskog i NATO puta.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Schiller su se složili da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Kraljevine Švedske i da u budućnosti tu radnju treba intenzivirati. Predsjedavajući Zvizdić je ambasadoru Schilleru poželio uspjeh u budućem radu.

Back To Top