skip to Main Content

553fa388 0d2c 4312 B9e2 4b25b0094cfb Vlada Tk Zgrada Il Preview

 

Vlada Tuzlanskog kantona mora tražiti naplatu svih svojih potraživanja, od svih privrednih subjekata, organa, institucija, pa i Grada, odnosno općina s područja Tuzlanskog kantona. Na to je obavezuju trenutno stanje i prilike u budžetu Tuzlanskog kantona, kao i činjenica da Vlada izmiruje sve svoje sudski presuđene obaveze.

To je glavni zaključak s jučerašnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića s načelnikom Općine Lukavac Dževadom Mujkićem, a u vezi izvršenja pravosnažne presude iz 2009. godine kojom je u korist Vlade, a na štetu općine Lukavac, presuđen iznos od oko 900.000 KM.

– Vlada je slične procese naplate potraživanja već okončala s nekim drugim dužnicima i isti takav stav imat ćemo i prema svim ostalim – rekao je premijer Gutić, potcrtavajući ekspresnu ažurnost sudova kada je u pitanju donošenje i izvršavanje presuda koje se naplaćuju iz budžeta Tuzlanskog kantona.

Istakao je da je ovo jedan od načina stabiliziranja budžeta.

Također, na sastanku je razgovarano i o realizaciji projekata toplifikacije na području općine Lukavac. Dogovoreno je da Vlada u narednom periodu pokuša iznaći mogućnosti i donese potrebne odluke za nastavak realizacije započetih projekata. Konačni cilj je da se radovi okončaju prije početka grijne sezone, a građani u svojim stanovima zimu dočekaju s toplim radijatorima.

Osim premijera Gutića i načelnika Mujkića, današnjem sastanku prisustvovali su ministar finansija TK Jakub Suljkanović i savjetnik premijera TK Miralem Nuhanović, te pomoćnik načelnika Općine Lukavac Amir Sejdinović, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove organa Tuzlanskog kantona.

 

 

Izvor:FENA

Back To Top