skip to Main Content

BIT Centra

 

U BIT centru Tuzla, koji se bavi informacionim i komunikacionim tehnologijama i robotikom, u ovoj godini bit će omogućeno otvaranje gotovo 100 novih radnih mjesta.

Potvrdio je to gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović nakon sastanka sa ministrom prostornog uređenja, prometa, komunikacija i zaštite okoliša Zeničko-dobojskog kantona Fahrudinom Brkićem i predsjednikom udruženja GEOPA iz Zenice Saidom Bečićem.

– Suština BIT centra je da se firme nadmeću na tržištima znanja i uspješno pobjeđuju na tenderima u Norveškoj, Japanu i drugim zemljama. Time smo omogućili da mladi inžinjeri ne odlaze iz Tuzle, kako bi postigli zaradu i pobijedili na svjetskim tržišnim utakmicama, oni sve to postižu iz Tuzle – kazao je Imamović.

Gradonačelnik Imamović je upoznao goste o razvoju ovog preduzeća, u kojem je do danas kreirano više od 400 radnih mjesta, pretežno za mlade osobe koje se bave informacionim i komunikacionim tehnologijama i robotikom.

Tokom 11 godina, više od 50 kompanija je koristilo usluge ovog tehnološkog parka, gdje je, najavio je Imamović, u pripremi izgradnja pete zgrade BIT centra. Zahvalnost za ovaj centar izražena je Vladi Norveške i firmama “Sintef” i “Siva”, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Tuzla.

Back To Top