skip to Main Content

Vlada Tk Zgrada Il 0 01

 

Vlada Tuzlanskog kantona odlučila je odobriti sredstva s potrošačke jedinice “kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava” i to Kantonalnom sudu u Tuzli 33.000 i Kantonalnom tužilaštvu TK-a 20.000 KM.

Ministrica pravosuđa i uprave TK-a Ivana Kulić navela je da je u februaru ove godine Vlada usvojila Program o rasporedu sredstava s ove potrošačke jedinice, a kojim su za pravosudne institucije predviđena sredstva od 357.000 KM.

U skladu s tim danas je usvojena odluka o odobravanju sredstava Kantonalnom sudu u Tuzli za nabavku namještaja i službenog vozila te Kantonalnom tužilaštvu na ime zamjene parketa, elektro i vodo-instalacija i unutrašnje stolarije.

Vlada je donijela i odluku o odbravanju sredstava od po 23.000 KM za nabavku službenih vozila za općinske sudove u Tuzli, Živinicama, Banovićima, Gradačcu i Gračanici.

Ranijim odlukama kantonalne vlade odobrena su sredstva općinskim sudovima u Živinicama i Banovićima po 50.000 KM za zamjenu stolarije, kao i Kantonalnom tužilaštvu TK-a od 34.000 KM za kompjutersku opremu, te uređaj za evidenciju prisustva na poslu i kancelarijski namještaj.

Back To Top