skip to Main Content

 

Uspješno smo zbrinuli sve prosvjetne radnike u one škole gdje je postojala potreba. Ponosan sam što je taj vrlo zahtjevan posao uradila Komisija sastavljena od predstavnika ministarstva, Vlade, direktora škola i sindikata prosvjete, koja je zajedničkim naporima uspješno okončala taj posao“, rekao je na konferenciji za novinare dr. sc. Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.

Pojasnivši model koji je Komisija primijenila, ministar Hadžović istaknuo je kako je pitanje tehnološkog viška zaposlenika u obrazovanju riješeno u okviru  planiranih budžetskih sredstava.

Zadovoljstvo urađenim poslom izrazili su i predstavnici sindikata zaposlenih u osnovnim školama HNK, izražavajući zahvalnost Vladi i resornom Ministarstvu koje ima puno razumijevanje za ovu problematiku i probleme s kojima se suočavaju prosvjetni radnici.

Odgovarajući na pitanja novinara o početku nastavne godine, ministar Hadžović istaknuo je kako će o datumu početka nastave u našem kantonu javnost biti upoznata tokom sutrašnjeg dana.

”Pristiglo je nekoliko zahtjeva za odgodom početka nastave, o čemu ću upoznati članove Vlade, a Vlada će na sjednici koja će biti održana sutra  donijeti konačnu odluku i o tome obavijestiti javnost”, zaključio je ministar Hadžović.

Back To Top