skip to Main Content

Premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić otvorio je juče 44. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive u Gradačcu. U prisustvu brojnih zvaničnika, izlagača i mještana Gradačca, vrpcu su presjekli i sajamske prostore otvorili Fadil Novalić, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Na oko 4.500 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog sajamskog prostora, svoje proizvode i usluge prezentovat će oko 300 izlagača iz BiH, zemalja okruženja, te Austrije, Češke, Mađarske, Turske i Njemačke. Osim izložbenog dijela, i ove godine će biti održano niz stručnih predavanja i prezentacija iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Prvog dana sajma uručena su priznanja za doprinos i afirmaciju Gradačačkog sajma Vladi TK, Mlijekoprodukt Kozarska Dubica, Lactalis BH Gradačac, BH Telecom i Petrokemija Kutina.

U saradnji sa EU ProLocal programom održana je i prezentacija „Prednosti i neminovnost zajedničkog pristupa tržištu“, a predavač je bio Miloš Pajić, ekspert za marketing. Na ovogodišnjem Sajmu šljive u Gradačcu posjetioci će moći vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava. Plave gradačačke noći upotpunit će bogat i zanimljiv kulturno-zabavni program.

Ovogodišnji Sajam šljive održava se od 23. do 27. avgusta u Gradačcu.

Back To Top