skip to Main Content

Načelnik Općine Centar  Nedžad Ajnadžić primio je juče u posjetu Sauda Al Anazia predstavnika „Malak Group“ d.o.o. Sarajevo sa njegovim saradnicima. Povod posjete je zainteresovanost predstavnika Malak grupacije za ulaganja u općinu Centar.

Ova grupacija iz Saudijske Arabije već ima nekoliko prepoznatljivih i velikih investicija u Bosni i Hercegovini što je svrstava u red većih stranih investitora. Načelnik Ajnadžić je ovom prilikom istakao značaj zainteresiranosti već dokazanog investitora.

-Općina Centar je pripremila veći broj projekata spremnih za ulaganja. Posebno ističem modernizaciju stadiona Koševo sa poslovnom zonom, hotelom, zatvorenim bazenom i šoping centrom sa podzemnim garažama, izgradnju rekreativnog centra sa vidikovcem na lokalitetu Vranjače-Zlatište sa žičarom od Skenderije do Vranjača. Izgradnja sportsko-rekreativnog i hotelskog kompleksa na uglu ulica Antuna Hangija i Maria Mikulića također je projekat koji je interesantan investitorima, te gradnju više podzemnih garaža na nekoliko atraktivnih lokacija u Centru, naglasio je Ajnadžić koji je investitore upoznao sa mogućim modelima ulaganja.

Savjetnik općinskog načelnika za investicije Mustafa Resić je prezentirao pripremljene investicione projekte u Centru, te predložio da predstavnici investitora i planeri Općine na terenu razmotre mogućnosti svake lokacije na kojoj se planira izgradnja različitih privrednih i drugih sadržaja u cilju iznalaženja atraktivnih rješenja koja će po uzoru na velike svjetske metropole donijeti nove iskorake u daljnjoj urbanizaciji prostora ove općine, stvaranju dodatne vrijednosti i zapošljavanju mladih, obrazovanih ljudi.

Gost iz Saudijske Arabije, koji trenutno obavlja funkciju generalnog direktora hotela „Malak Regency“, je istakao da Bosna i Hercegovina ima veoma veliki potencijal u razvoju turizma i stoga su za njih najinteresantniji projekti izgradnje hotela, tržnog centra i bazena na Skenderiji, javnih garaža, te sportsko-rekreativnog centra na Vranjačama-Zlatište.

Sastanku su prisustvovali predstavnici općinskih službi za prostorno uređenje i komunalne poslove, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina, te lokalnog ekonomskog razvoja.

Back To Top