skip to Main Content

Bilbord 2016

 

Međunarodni sajam turizma LIST 2016, 14. po redu, juče je svečano otvoren u Lukavcu, a riječ je o manifestaciji koja predstavlja promociju kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa u funkciji razvoja turizma Tuzlanskog kantona, ali i unapeđenje i promociju ukupne bosanskohercegovačke turističke ponude.

Direktor sajma Izet Nuhanović rekao je za Fenu da je čast da otvori sajam pripala načelniku Općine Lukavac Dževadu Mujkiću kojem su željeli zahvaliti za podršku koju je Općina pružala sajmu svih dosadašnjih godina, a obzirom da se više neće kandidovati na tu funkciju.

Dodao je da je otvaranju sajma prisustvovala i ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo, te ambasadori Francuske, Hrvatske i Malezije, i predstavnici ambasada Češke i Turske.

Nuhanović je precizirao da na sajmu učestvuje 130 izlagača iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Indonezije, Mađarske, Malezije, Slovenije, Srbije i Turske.

Rekao da je zadovoljan prvim danom sajma koji je privukao veliki broj posjetilaca, koji još uvijek obilaze izložbene prostore.

Na sajmu će biti upriličena promocija specifičnih turističkih potencijala Bosne i Hercegovine kroz predstavljanje turističkih destinacija, prirodnih ljepota, hotela, restorana, turističkih agencija i drugih privrednika koji su direktno i indirektno vezani za turizam, što rezultira porastom broja domaćih i stranih turista.

Sajam traje do 14. maja, a bit će otvoren svaki dan od 10.00 do 19.00 sati.

Back To Top