skip to Main Content

U Beču je u subotu 10. juna održan tzv. “Life Ball” – najveći svjetski humanitarni događaj u borbi protiv HIV/AIDS-a pod motom “Recognize the Danger”.

Bal je ispred Gradske vijećnice okupio preko 40.000 hiljada Bečlija, gostiju i posjetilaca, oko 500 internacionalnih predstavnika medija kao i umjetnika iz čitavog svijeta. Po prvi put se u okviru ovog događaja održao i okrugli sto na temu strategije borbe protiv ove bolesti u Evropi. Učesnici su bili predstavnici nevladinih organizacija iz zemalja okruženja, ali i iz Bosne i Hercegovine. Udruženje “Partnerstvo za zdravlje” je predstavilo aktivnosti u vezi sa održivim odgovorom Bosne i Hercegovine na problem HIV/AIDS-a.

Uz ozbiljnu kampanju i poruku koju “Life Ball” šalje u svijet, ova manifestacija je poznata i po iznimnim gostima, dekoraciji, opuštenoj atmosferi i slavljenju života. Dosadašnji gosti su bili Sharon Stone, Catherine Deneuve, Eva Longoria, Ricky Martin, Elton John, bivši američki predsjednik Bill Clinton, a na ovogodišnjem balu posjetioce su pozdravili Conchita Wurst, Dionne Warwick, Cheyenne Elliot, ali i britanska manekenka Naomi Campbell koja je poznata po humanitarnom radu u kampanjama borbe protiv ove opake bolesti.

 

Back To Top