skip to Main Content

Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine na Sajmu investicija i trgovine „China-CEEC EXPO“, koji je održan od 08. do 12. juna 2017. godine u gradu Ningbo u Kini, svoje proizvode i usluge predstavilo je devet bh. kompanija i to: Vinarija Čitluk, Podrumi Andrija iz Čitluka, Vinogradi Nuić d.o.o. iz Ljubuškog, Podrumi Ostojić iz Čitluka, Milkos d.d. iz Sarajeva, Elmar d.o.o. iz Trebinja, Sava Semberija d.o.o. iz Bijeljine, Swity d.o.o. iz Gradačca, te Nobel Orient d.o.o. iz Sarajeva.

Osim ovih kompanija, na štandu je kataloški predstavljena poljoprivredna i prehrambena industrija Bosne i Hercegovine kroz štampane kataloške materijale (katalozi proizvođača voća i povrća, katalozi proizvođača ljekovitog i aromatičnog bilja i meda, katalozi proizvođača vina, brošure o privredi BiH, CD direktorij izvoznika,…).

Prvog i drugog dana Sajma bh. kompanije su održale značajan broj poslovnih sastanka, a štand Bosne i Hercegovine je posjetio i Nj.E. Anton Rill, ambasador Bosne i Hercegovine u NR Kini.

Nastup kompanija na sajmu „China-CEEC EXPO“ je organizirala Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz finasijsku podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Back To Top