skip to Main Content

 

Četiri muzeja bečkog Holdinga čine umjetnost i kulturu na sasvim poseban način doživljivim. Istražite Mozartovu kuću Mozarthaus Vienna sa jedinstvenim sačuvanim bečkim stanom muzičkog genija, kuću muzike, interaktivni muzej zvuka, kuću umjetnosti sa muzejem “Hundertwasser” i Jevrejskim muzejem sa svoje dvije lokacije Palais Eskeles i muzej Judenplatz. Ovdje se kultura može doživjeti vrlo blizu. Ali bečki Holding nudi još više: Velike opere u pozorištu, mjuzikl svjetskog formata u pozorištu Raimund i Ronacher, top zvijezde i događaji u bečkoj gradskoj dvorani kao i omiljeni brzi katamaran Twin City Liner i brodovi za izlete DDSG Blue Danube.

KUĆA MUZIKE – Otkrij svijet zvukova

Na jedinstveni način Kuća muzike kao interaktivni muzej zvuka predstavlja inovativne i nekonvencionalne pristupe muzici u svoj svojoj raznovrsnosti. Realni i virtuelno stvoreni svjetovi pozivaju na četiri sprata na neposredni doživljaj muzičkih fenomena. Individualni valcer, slušati vlastito ime kao originalnu kompoziciju Mozarta, kreirati ličnu operu ili dirigovati svjetski poznatim orkestrom bečkih filharmoničara – ovdje posjetioci upoznaju velike majstore klasične muzike i uronjavaju u fascinantni svijet zvukova.

www.hausdermusik.com

MOZARTOVA KUĆA MOZARTHAUS VIENNA – Uroniti u Mozartov svijet!

U Mozartovoj kući posjetioci mogu istražiti jedinstveno sačuvan bečki stan Mozarta u kojem je komponovao toliko mnogo muzike kao nigdje drug! U tom stanu očekuje velike i male ljubitelje Mozarta iz cijelog svijeta obimna prezentacija vremena u kojem je Mozart živio i njegovih najvažnijih dijela. Kao perfektna završnica jeden posjete u muzeju postoji u julu i augustu 2017. Svakog četvrtka u 16 h koncert za klavirom u historijskom svodu sale Bösendorfer u Mozartovoj kući gdje se izvode naročito ona djela koje je Mozart komponovao u današnjoj Mozartovoj kući.

www.mozarthausvienna.at

KUĆA UMJETNOSTI– „NA TRAGOVIMA HUNDERTWASSER” Šetnja gradom uz posjetu privatnog stana

Tragovima Hundertwasser u gradskom prostoru posjetioci ne upoznaju samo Hundertwasserove poznate gradnje u Beču (toplana, kuća Hundertwasser, Village i KUĆA UMJETNOSTI), već i ideje jednog od prvih “zelenih” predmislioca Evrope  („Humustoilette”, ozeleljavanje krova, „Iznajmljivači drveća”). Tura se završava posjetom muzeja Hundertwasser u KUĆI UMJETNOSTI. Kao poseban vrhunac posjetioci smio pogledati privatni stan Hundertwassera na krovu muzeja – inače nepristupačan!

www.kunsthauswien.com

JEVREJSKI MUZEJ BEČ

Izložba „Trude und Elvis. Wien – Memphis – Hollywood“ predstavlja jos do 12. novembra 2017. život Trude Forsher, sekretarice Elvisa Presleya. Porijeklom je iz Beča i izbjegla je zu veliku muku 1938. proganjanje NS-režima. Kod “Kupujte kod jevreja! Priča jedne bečke poslovne kulture” stoje do 19. novembra 2017. jevrejske robne kuće u centru pažnje. Dojmljivi objekti ne pričaju samo priču jevrejskih porodica, već i o arhitekturi i inscenaciji, dizajnerima, klijentima, te prodavačima, krojačima i dekoratorima izloga. U muzeju Judenplatz prikazuje izložba “Bunker. Arhitektura preživljavanja” do 8. oktobra 2017. forografije Adama Reynoldsa. One dokumentuju raznolikost bunkera i daju svedodžbu situacije života i preživljavanja izraelskog naroda.

www.jmw.at

(EUROCOMM-PR)

Back To Top