skip to Main Content

Predstavništvo Grada Beča u Sarajevu reorganizirano je i djelovaće pod novim imenom Eurocomm – PR Sarajevo. Ovo je zvanično najavljeno danas prilikom svečanog otvaranja novih prostorija ovog ureda u poslovnoj zgradi UNITIC u Sarajevu.

Berina Filipović-Kulenović, direktorica Eurocomm – PR Sarajevo pozdravila je prisutne goste, među kojima je bio i austrijski ambasador Martin Pammer, kao i Marcin Kotlowski i Markus Pollhuber, direktori Eurocomma iz Beča, inače kompanije Bečkog holdinga.

Direktor Kotlowski, istakao je da je vrijedni tim iz Erurocomm-PR ureda u Sarajevu najbolja garancija da će se poslovi odvijati u najboljem redu. Kako je rekao Grad Beč već dugi niz godina sarađuje s partnerskim gradovima, što uključuje razvijanje zajedničkih rješenja u različitim oblastima i u okviru različitih projekata.

Pomenuo je da većina svjetskog stanovništva živi u gradovima, te se zbog toga gradovi moraju sve aktivnije prilagođavati budućnosti i suočiti s izazovima savremenog svijeta da bi građanima omogućili najbolji kvalitet života. Zahvaljujući procesu globalizacije i novim komunikacijskim tehnikama regije se sve više zbližavaju i međunarodna koperacija je sve značajnija, istakao je Kotlowski.

Pomenimo i da je od 1. januara 2016. godine bečki Eurocomm-PR preuzeo komunikaciju između Grada Beča sa centrima u Beogradu, Budimpešti, Krakovu, Ljubljani, Pragu, Sarajevu, Sofiji i Zagrebu.

– Beč se smatra mostom između Istoka i Zapada i namjeravamo da učimo od vas, ali i da pokažemo šta smo postigli. Želimo da sarađujemo u okviru različitih EU projekata, jer je Evropa najbolje mjesto za život – istaknuo je Kotlowski.

Tu smo da unapređujemo dijalog između gradova i to je jedan od osnovnih ciljeva našeg postojanja, istakao je Markus Pollhuber. Cilj saradnje između gradova, kako je naveo, jeste, između ostalog, razmjena znanja i iskustva između Beča i partnerskih gradova u cilju stvaranja jednog ekonomskog prostora. Važnom je istakao i komunikaciju sa medijima preko kojih će se inicirati bitne teme.

Eurocomm-PR je partner organizacije dva velika događaja koja se održavaju u Beču u junu i novembru. Prvi je GEN Summit, koji će okupiti oko 600 međunarodnih urednika i medijskih stručnjaka, koji će razgovarati o aktuelnostima i izazovima medijske branše. Dok će konferencija u jesen okupiti globalne igrače na polju arhitekture.

Važno je istaći i da će zahvaljujući Eurocomm-PR uredu u Sarajevu i predstavnici bosansohercegovačkih medija imati priliku biti gosti GEN Summita u Beču.

Back To Top