skip to Main Content

 

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić susreo se juče sa zamjenikom šefa misije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Paulom Horowitzem.

Ministar je gosta upoznao o radu Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije. Posebice je bilo riječi o energetskom sektoru, odnosno o izradi energetske strategije i, u konačnici, energetske politike. Zaključeno je kako je strategija razvoja energetike jedna od najvažnijih, jer utječe i na razvoj gospodarstva u Federaciji BiH.

Džindić je naglasio kako je taj dokument bitan jer služi i prilagodbi energetskog sektora uvjetima gospodarenja energijom u Europskoj uniji, za povezivanje energetskog sustava BiH sa europskim, te za efikasnije uključivanje naše zemlje u EU integracije.

Federalni ministar Džindić upoznao je Paula Horowitza i o projektima izgradnje termoelektrana Tuzla i Banovići, ali i o budućim projektima iz ove oblasti, pri čemu su iskazani zajednički interesi za napredak i razvoj. Horowitz je naglasio kako je Ambasada SAD-a zainteresirana za strateško ulaganje u BiH.

Također,  razgovarano je i o namjenskoj industriji, te o USAID-ovom projektu studije izvodljivosti.

Paul Horowitz dao je punu podršku ministru Džindiću u predstojećem radu, prije svega kada su u pitanju kapitalni projekti i razvoj gospodarstva u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Back To Top