skip to Main Content

Sql

 

Microsoft je lansirao SQL Server 2016 koji je dostupan širom svijeta. Radi se, o do sada, najsigurnoj bazi podataka za velike platforme koja donosi niz novina, od unaprijeđenih funkcionalnosti, većeg opsega informacija o kupcima, integraciji sa R, kao i unaprijeđenim sigurnosnim funkcionalnostima.

SQL server 2016 povećava produktivnost te omogućava razvoj i upravljanje SQL serverom i bazom podataka na bilo kojoj platformi. Sada je jednostavnije pristupiti popularnim alatima, poput  SQL Server Management Studio (SSMS) te SQL Server Data Tools (SSDT).

Pojednostavljen je svakodnevni razvoj, uključena je napredna analitika te izvještavanje putem mobilnih uređaja, a dostupna su i mjesečna ažuriranja koja osiguravaju da korisnik uvijek ima na raspolaganju najnovije funkcionalnosti.

SQL server 2016 puno je više od baze podataka i predstavlja sveobuhvatan sistem upravljanja podacima te rješenja za poslovnu analitiku pružajući istovremeno podršku za najzahtjevnije aplikacije i uvide. Može se koristiti i na hibridnim cloud rješenjima čime se smanjuje trošak pohranjivanja, povećava visoka dostupnost i pojednostavljuju IT operacije.

Uz to SQL server donosi najsigurniju i najmanje “ranjivu” bazu podataka sa šifriranim sigurnosnim funkcionalnostima. Također, korisnici su sada u mogućnosti proširiti svoju bazu podataka na Azure dok istovremeno zadržavaju funkcionalnosti za kriptiranje “on premise”, čime se pruža jedinstveno hibridno cloud rješenje.

SQL server, omogućava uvid svim zaposlenicima u vrijedne  poslovne informacije, posebno one o kupcima. Trenutno, su takve informacije uglavnom dostupne visokopozicioniranim zaposlenicima, odnosno članovima Uprave i direktorima sektora.

Prema istraživanju od Forrestera, 71 posto vlasnika te glavnih menadžera u kompanijama ima pristup vrijednim informacijama dobivenim na temelju naprednih analiza, a trenutno se 1/3 podataka u kompanijama obrađuje u smislene informacije.

Putem SQL servera takve informacije mogu biti dostupne svim zaposlenicima i to na raznim tipovima uređaja, poput mobilnih uređaja putem Mobile Report Publishera koji se bazira na Datazen tehnologiji.

 

Izvor:FENA

Back To Top